Jump to content

5 jele annak, hogy szakítás lóg a levegőben

2018. 01. 16. 14:45

Van az a pont, amikor már a reménytelen romantikusok számára is szemet szúr a másik viselkedése, amikor már gyanússá válnak a telefonnal töltött órák, az új ruhák és a szokatlan szexpózok. A szakítás előszelének számtalan markáns jele van, ám az alábbiak mindközül a leggyakoribbak.

Legyen szó friss kapcsolatról vagy évek óta tartó románcról, a hullámvölgyek senkit nem kerülnek el. Azonban az, hogy közösen kimászunk-e belőle, vagy a másikat hátrahagyva bukkanunk a felszín fölé, sok mindenen múlik. Az utóbbi eshetőségnek, viszont markáns jelei vannak, amelyek olykor már a vihar előtt óva intenek, a vörös jelzés felbukkanása előtt.

A külső megfog…

… a belső megtart. A szakításra készülő fél esetében inkább a mondat első fele érvényesül. Új ruhák, vonzó illatok, rendszeres fodrászlátogatás, kondibérlet, fogyókúra – valószínűleg nem életmódváltásra készül, ha eddig meg volt elégedve a mindennapjaival. Ellenben, ha látványos változásokba kezd bele, látszólag minden ok nélkül, s nem azért, hogy neked tetszelegjen, hát ki tudja…

Régi ember, új szex

A külső megváltoztatásán, az újonnan felvett szokásokon túl, a szexuális élet hirtelen megváltozása is vészterhes gondolatokra adhat okot. Elvégre, ha a rendszeres szexet felváltja a ritkuló „kötelességteljes” együttlét, vagy épp a havi egyszerit a napi többszöri, netán a pozitúrákban áll be kétnaponta változás, lehet, hogy nem a böngésző előzményeiben kell keresni a megoldást.

Telefonfüggés

Egy darabig mindent rálehet húzni a soha véget nem érő munkaórákra, a világot megváltó projektekre, a lerázhatatlan főnökre, a folyton kérdezősködő kollegára vagy épp a határidőkre. Bizonyos szakmában az állandó elérhetőség szinte kötelező, mintegy kvázi íratlan szabályként. Ugyanakkor, ha a kedves delikvens még a mosdóba is magával viszi a telefont, és a zuhanyzást sem bírja ki nélküle, ott már többről van szó, mint halaszthatatlan munkáról.

Ha a markából ki nem engedi a készüléket, még akkor sem, ha a párjával tölti az időt, és kínosan ügyel rá, hogy annak kezébe ne kerülhessen, nincs kétség. Baj van.

Elérhetetlen, és nem a szexi értelemben

Az amúgy mindig rendelkezésre álló, telefonközelben lévő, sms-ekre, üzenetekre, hívásokra gyorsan reagáló partner hirtelen elérhetetlensége egy darabig normális. Elvégre mindenkinek adódhat halaszthatatlan kötelessége. Viszont, ha mindenki mással hajlandó beszélni, és csak órákkal később válaszol, intő jel, mert akarva akaratlanul függetlenedni próbál, rosszabb esetben pedig megcsalás is állhat a háttérben.

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com, flickr.com)