Jump to content

Mi lehet a titka a "tökéletes" párkapcsolatnak?

2018. 01. 08. 14:32

Ahhoz, hogy megőrizzük szerelmünket, és párkapcsolatunk az évek múltán se hűljön ki, oda kell figyelnünk önmagunkra és partnerünkre is egyaránt. Nézzük, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy kapcsolatunk megőrizze a kezdeti varázsát.

Az együtt töltött idő aranyat ér...

Minden reggel szebben indul, ha párod karjaiban ébredhetsz. Kelljetek fel legalább 10 perccel korábban, így jut majd idő összebújva ébredezni. Ugyanilyen jót tesz a reggeli csók, valamint, ha közös reggeli mellett megbeszélitek milyen napnak néztek elébe. Sokan elrontják a kapcsolatukat azzal, hogy elrohannak egymás mellett, és rutinszerűen két gyors puszi kíséretében indulnak reggelente munkába. Ha a reggeleiteket együtt indítjátok, az estéiteket is zárjátok közösen. Remek program megbeszélni, egy kellemes vacsora, és egy pohár bor mellett, hogy mi történt veletek a nap folyamán. A testnek és a léleknek is jót tesz, ha a stresszes, szorongós, fárasztó és kimerítő nap után kedvesünk társaságában megnyugszunk és pozitív energiákkal töltődünk fel. Van néhány fontos dolog, amire azonban az ilyen beszélgetéseknél is érdemes figyelni. Ne akarj örökösen tanácsokat osztogatni, tanulj meg hallgatni anélkül, hogy ötleteket adnál neki. Ha a párod külön nem kéri, ne akard őt terelgetni a saját véleményed, elképzeléseid alapján. Legyetek mindig figyelmesek, támogatóak, együttérzőek. És mindig hallgassátok meg egymást.

Bátran mondd ki,hogy szereted...

 

A jó kapcsolat alapja, ha a felek minden nap tudtára adják párjuknak, hogy mennyire szeretik őt, ez lehet egy apró meglepetés, egy érintés, egy kedves gesztus, vagy konkrétan a „szeretlek” szó használata, párodnak bizonyára jól fog esni a szeretetnyilvánítás bármely fajtája.

Szánjatok időt egymásra!

Minél több időt tudtok közösen eltölteni, annál jobb. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az évek múltával megelégednek az otthon közösen eltöltött idővel. Pedig néha nem árt kiszakadni a megszokott környezetből. Szervezzetek randit, nosztalgiázzatok a közös helyeiteken, így nem csak a lángot lobbanthatjátok fel újra, de a régi szép emlékeitek is felszínre fognak törni. Menjetek el sétálni, kirándulni, üljetek be valahová egy sütire vagy egy italra, és beszélgessetek! Ha nem beszélgetünk és csinálunk közös programokat rendszeresen a párunkkal, akkor könnyen ellaposodhat a kapcsolat.

Fontos a csók és az érintés!

Csókoljátok és öleljétek meg egymást, amikor csak lehet! Ha minden reggel csókkal és öleléssel kezdődik a nap, és minden este ugyanezzel zárul, az hosszú távon is pozitívan hat majd kettőtök kapcsolatára. A csókok és ölelések ugyanis megnyugtatják az embert, feltöltik a testet és a lelket pozitív energiákkal, valamint beindítják a boldogsághormon termelődését is.

Nem csak a szerelmed, a legjobb barátod is!

A legfontosabb támaszunk mentsvárunk a legőszintébb kritikusunk a saját párunk. Ahhoz,hogy egy kapcsolat működőképes maradjon fontos, hogy fogadjuk el szerelmünket a jó és rossz tulajdonságaival együtt, támogassuk, erősítsük, biztassuk a lehető legjobb tudomásunk szerint.Ha folyton csak kritizálod a párodat, vagy nem szánsz kellő figyelmet és időt arra, hogy meghallgasd, ne lepődj meg, ha előbb-utóbb keres valakit, aki megteszi helyetted.

 

 

(Forrás: marmalade.hu l kép: pixabay.com)