Jump to content

Jól működő, boldog párkapcsolatra vágysz?Tegyél érte!

2018. 01. 04. 14:39

Ahhoz, hogy egy párkapcsolat tartós és kiegyensúlyozott legyen, mindkét félnek törekednie kell arra, hogy képes legyen kompromisszumokra, hogy odafigyeljen rá, mit szeret a másik, és mi a jó a párjának. Enélkül a kapcsolat hamar ellaposodik és a szerelem és szenvedély is könnyen kihűlhet. Nézzük, mire van szükség, hogy párkapcsolatunk tartós és kiegyensúlyozott legyen!

A legtöbb problémát a kapcsolatokban az okozza,hogy az egyik fél, anélkül,hogy ezt észrevenné feladja az egyéniségét párja kedvéért. Ez általában a nőkre jellemző, akik mindent megtennének azért, hogy a szeretett férfi kedvében járjanak. Egy működőképes párkapcsolat alapja a kompromisszumkészség, az pedig szinte kizárt,hogy mindkét fél ugyanolyan maradjon,mint az ismerkedés elején. De ez így van rendjén, kisebb dolgokban az ember alkalmazkodik a másik igényeihez, elvárásaihoz, de jellemzően a személyiségükben történő gyökeres változás későbbiekben a párkapcsolat rovására mehet, ugyanis az embert tudat alatt is elkezdi frusztrálni annak a gondolata,hogy más,mint amilyen valójában szeretne lenni. Ez szorongáshoz, vitákhoz, a későbbiekben szakításhoz is vezethet.

Mindenkinek vannak nehéz napjai, munkahelyi problémák, mindennapok váratlan helyzetei nyomást gyakorolnak ránk. A párunk a legjobb barátunk is egyben, ezért fontos, hogyha bármiféle probléma nyomaszt minket, vele megbeszélhetjük. Azért is fontos megbeszélni minden problémát, mert ha magunkban rágódunk rajta, stresszesek, gorombák, hirtelen haragúak lehetünk, aminek általában a másik fél az elszenvedője egy kapcsolatban. Ha a párunk viselkedésében, hozzáállásában bizonyos dolgokhoz látunk kivetnivalót, szintén azonnal mondjuk el neki, beszéljük meg, kössünk kompromisszumot. Az elnyomott sérelmek egy ideig csak gyűlnek és gyűlnek, majd hirtelen egy váratlan helyzetben kirobbannak, ami hatalmas károkat okoz a kapcsolatban.

Továbbá...

Minden kapcsolatban szükség van a szeretetre, a gyengédségre. Ez lehet egészen apró gesztus is, mint egy ölelés, apróbb érintések, csókok. A rohanó hétköznapokban ezek az apró figyelmességek boldogsággal töltik el a testet és a lelket is egyaránt. A testünkilyenkor hormonokat szabadít fel, melyek a kötődést erősítik, szorosabbá, meghittebbé teszik a kapcsolatot. A régi együttélésekben, párkapcsolatokban ennek a hiánya okozza a legtöbb problémát. Hogy ezt elkerüld érintsd, simogasd meg gyakrabban a párodat beszélgess velegyakran és ne csak felszínesen. A hétköznapokba vigyetek színt, tartsatok randinapot egy héten legalább egyszer-kétszer. Fontos, hogy legyen mindig időd a párodra, ilyenkor zárj ki a fejedbőlminden zavaró tényezőt, stresszt, aggodalmakat és koncentráljatok egymásra és az együtt töltött idő szépségére.

Van aki bevallja, van aki nem, de mindenkinek szüksége van szabadidőre a párja nélkül. Nők és férfiak is szeretnek saját programokat csinálni a családjukkal, barátaikkal, a párjuk nélkül. Ez teljesen normális. Arra azonban ügyeljünk,hogy ne ezek a programok legyenek többségbena mindennapok során. A mindennapi élet és a stressz gyakran annyira felemészti az embert, hogy a nap végeztélvel úgy érzi nincs ereje, ideje a szerelemre. Ebben a helyzetben a legjobb módszer, ha párunk tudtára adjuk, hogy nem volt jó napunk, de egy összebújós, szeretgetős este sokkal jobb,mintha a mások okozta feszültséget vitával orvosoljuk. Ha mégis nézeteltérésünk támadna, fontos, tehát, hogy ne bántóan vitatkozzunk. A veszekedést egy adott időszakra kell korlátozni, lehetőleg akkorra mikor mindkét fél nyitott arra, hogy a vita után higgadtan megbeszélje a problémákat.

Fontos, hogy...

Akármilyen régóta is vagytok együtt, mindig nyitottnak kíváncsinak kell maradnotok, fontos hogy beszélgessetek vágyaitokról és mindig hallgassátok meg a másik felet. Probléma okozója a rutinszerű szexuális élet, vagy az elmaradt együttlétek lehetnek.Természetesen nem a mennyiség a lényeg, sokkal inkább a minőség, azonban a régóta tartó kapcsolatoknál is fontos a tűz, szenvedély, a spontaneitás megtartása szexuális téren. Ha már a szeretet életben tartásával is problémák vannak, az komoly gond. Az ember társas lény, szüksége van egy párra az életben, akivel mindent megoszthat, akit feltétel nélkül szerethet. A boldogság és szerelem nem állandó dolog, kapcsolat során meg kell dolgozni azért,hogy ezek az érzések fennmaradjanak. Nagyon fontos,hogy tiszteljük párunkat, szeretettel és kedvességgel közelítsünk hozzá, fogadjuk el hibáival, jó és rossz tulajdonságaival együtt, csak így lehet fenntartani a boldogságot.

(Forrás: marmalade.hu l kép: pixabay.com)