Jump to content

A lefekvés előtti két óra jelentősége

2017. 12. 11. 19:00

A rohanó világ hatása még az otthonunkban sem tud elkerülni. Óhatatlan, hogy a stresszt, a napi történéseket ne vigyük haza. Ha meg is tudunk szabadulni egy részétől, mégis ki mással oszthatnánk meg bajunkat, gondolatunkat, mint a párunkkal?

A kapcsolatok és házasságok egyik megrontója nem is az, hogy jelentkezik a megcsalás. Az már csak annak a következménye (persze nem minden esetben), hogy nem fordítunk elég figyelmet egymásra. A mindennapok rutinjában való belefásulás és beletörődés nemcsak a kapcsolatokra hat ki, hanem magára az életminőségre is. Ebben a teendőrengetegben kell megtalálni azt az időt, amit szeretteinkre fordíthatunk. Mert muszáj foglalkozni velük, ahogy mi is vágyunk arra, hogy szóljanak hozzánk, hogy érezzük a törődést. Kapcsolatunkban nem tehetjük meg azt, hogy elhanyagoljuk a másikat, pláne nem tartósan, mert akkor zátonyra segítjük azt, amiben vagyunk. A zsúfolt mindennapok, a sokfelé figyelés azonban megterhel mindenkit, így a hétköznapok szinte elsuhannak. Nehéz egyensúlyt tartani a napi rutin, a teendők és a lelki életünk között. Egy pörgős hétköznapon szinte biztos nem engedhetjük meg magunknak, hogy párunkkal találkozzunk akár egy kávéra vagy közös ebédre. A munkahelyek távolsága, a beosztás sem biztos, hogy ezt megengedi. Ha mégis van rá mód, akkor élni kell vele. Lopott közös percek. Ez nem mindenki számára megoldható, de az internetnek és az okos eszközöknek hála egy kedves üzenetben is tudathatjuk párunkkal érzéseinket. Egy kedves üzenet bármikor mosolyt csalhat párod arcára, akár még motivációként is hathat.

A legtöbb párnak tartalmi időt csakis esténként van lehetősége megélni a hétköznapok során, valamint a hétvége lehet annak az ideje, hogy közösen csináljanak valami jót, tartalmasat együtt. Nem szabad csak a hétvégére koncentrálni, hiszen sok minden történik a hétköznapokban is, amit meg kell beszélni, döntéseket kell hozni. Nagy jelentősége van a közösen töltött minőségi időnek esténként is. Mire mindent elrendezünk otthon, a gyerekeket is ágyban tudjuk, sok párnak akkor van lehetősége egymásra figyelni. Az elalvás előtti két óra minősége nagyban meghatározza, hogy milyen egy pár kapcsolata. Ha még nincs gyermek, akkor akár útra is lehet kelni, amennyiben nem otthoni kikapcsolódásra vágynak. Ahhoz azonban, hogy egymásra tudjanak figyelni és hangolódni, nem kell még csak otthonról sem kimozdulni. Pláne, ha a gyerekek miatt ez nem is megvalósítható.

Egy lazító masszázs nemcsak a másik testével való törődést szolgálja, hanem a léleknek is jót tesz. Segít ellazulni és közelebb kerülni társunkhoz. Időt kell szánni arra, hogy az elfáradt párunk végtagjaik, egész testét segítsük ellazítani. Cserébe várhatjuk a viszonzást is.

Egy közös fürdő is sokat lazíthat a fizikai és lelki fáradtságunkon, közben pedig megbeszélhetünk számos fontos dolgot, tervezhetünk.

Sose felejtsétek el tudatni a kapcsolatokban azt, hogy szeretitek egymást. Legyen kimondva, ha arra van igény, akkor akár minden nap. Nem elég csak a kezdetek kezdetén élni ezzel a fontos kulcsszóval. Jó azt tudni máskor is, mindig.

(Forrás: marmalade.hu | groomsadvice.com, redbookmag.com, datenightguide.com/képek)