Jump to content

Legyél tudatos a szerelemben, hogy ne találd magad megint ugyanabban a helyzetben

2017. 12. 06. 19:00

Megint pár nélkül sodródsz? Érezted már úgy, hogy bárki új jelenik meg az életedben, csak a neve, a személye más, de mintha mindig ugyanabban a helyzetben találnád magad? A vége persze ennek a kapcsolatnak is ugyanaz, mint eddig: csalódás.

Szinglinek nevezik az állapotot, amikor nincs társunk. Vannak, akik ebbe teljesen belevetik magukat és élvezik a szabadságot. Ha te már ezen a szakaszon túlléptél, vagy ha egyáltalán nem is élted meg úgy a szingliséged, mint a lehetőségek nyitott kapuja, akkor bizony vágyhatsz egy kapcsolatra. A sikertelen randevúzások, a sehová nem jutó ismerkedések azonban megtörhetnek bárkit. Még az optimista és nyitott ember is meginoghat hitében, ha többször csalódik egymás után. Aztán van az a pillanat, amikor már azon jár eszünk, hogy lehet, bennünk van a hiba, és mi nem vagyunk kapcsolatra termett, arra alkalmas emberek. Azonban nem tudjuk ennek okát, csak azt tudjuk, hogy baj van a rendszerben. De mi?

Lehet az életünkben lejtmenet, de egy rossz kapcsolatnál talán még az ideiglenes egyedüllét is jobb. Ha már beengedünk valakit az életünkbe, az legyen olyan személy, akit feltételek nélkül tudunk szeretni, tisztelni, és ez felénk irányuló törekvés is. Ha feltűnik a színen egy ígéretes személy, és az első hivatalos találkozás előtt álltok, akkor figyelnünk kell. Már az elején észre lehet venni árulkodó jeleket, csak sokunk elsiklik apróságok felett.

Ha még sosem találkoztatok személyesen azelőtt, akkor az első randevún alaposan figyeld meg azt, aki már telefonon vagy írásban felkeltette a figyelmed. Ne legyél felületes. Figyeld meg a ruházatát, a stílusát, az arcát, ahogy beszél hozzád. Szemedbe néz, vagy sokkal jobban leköti a többi ember látványa vagy akár a telefonja? Ha állandóan csörög a telefon, vagy jelez a készülék, hogy üzenete érkezett, de ennek ellenére rád koncentrál, akkor feltett szándéka megismerni téged. Első körben tehát elnyerted a tetszését. Ha a csörgések, jelzések hallgatóságra találnak, és inkább a telefont választja helyetted, bizony úgy van vége a kapcsolatnak, hogy el sem kezdődött.

Ha mindketten tudtok egymásra koncentrálni a találkozáskor, akkor keresd a közös kapcsolódási pontokat. Ugyan az ellentétek vonzzák egymást, de annak varázsa nem sokáig tart. Ha nincsenek közös dolgaitok, akkor az élet is másfelé fog húzni titeket. Mindenképp biztató, ha az első találkozás során olyan gördülékeny a társalkodásotok, hogy úgy érzitek, mintha több éves ismeretség lenne mögöttetek. Nemcsak a gondolatok hasonlósága a fontos, hanem az életvitel minősége is. Nem élhettek egymás bőrébe bújva, de ha nagyon máshogy éltek a hétköznapokban, akkor a közös élet kivitelezhetetlen lenne. Azt nem várhatjuk el a másiktól, hogy miattunk teljesen megváltozzon, és ezt tőlünk sem várhatják el. Éppen ezért, ha egyfelé húzunk, és egyfélét gondolunk, ráadásul még testi vonzalom is bizsereg az első randevún, lehet folytatás.

Megesik, hogy egyik kapcsolatból esünk a másikba, mintegy menedékbe, mert vágyunk szeretni és szeretve lenni. Mégis, ha csak ennyit tud nyújtani az új személy számodra, akkor benned van a hiba, és térj észhez. Magad miatt, és a másik miatt is, hiszen ez egy menekülési útvonal. Ez a kellemes érzés hamar elmúlik akkor, ha semmilyen kötődés nem alakul ki köztetek. Legyél őszinte magadhoz és a másikhoz is. Ismerd fel, hogy merre tartasz.

(Forrás: marmalade.hu | metro.co.uk, difundir.org, forevertwentysomethings.com/képek)