Jump to content

15 dolog, amit biztos nem tudtál a szerelemről

2017. 11. 29. 17:45

Számos tudás biztos birtokában vagyunk, ám a sokak által áhított érzelem valósággal a feje tetejére állítja a szervezetet. Lássuk, mi mindenre képes a legnagyobb érzelem.

„A szerelem misztérium, amelyet csak egy költő merészelhet megmagyarázni.” Mondta volt a New York-i születésű költőnő Mary Jo Putney. Nos, ha megmagyarázni nem is, de az általa okozott legfurcsább és legérdekesebb változásokat mégiscsak megpróbáljuk summázni.

Kezdjük talán a legelején, azaz a megismerkedéssel. A legfrissebb szakirodalom szerint 3 másodperc elég ahhoz, hogy eldöntsük tetszik-e a másik vagy sem. A vonzalom pedig elsősorban az arcnak és az illatoknak szól, nem a testnek!

Nem véletlenül vált a szív a szerelem szimbólumává. Ha két szerelemes ember fél percen át egymás szemébe néz, a szívverésük hevesebbé válik, majd összehangolódik. Egyébként egészen a 13. századig a fügefa levele volt a szerelem szimbóluma, csak azután lett a szív az.

A szerelem csodálatos, mert tudományosan bizonyított azon tény, hogy gyógyít. A szeretett ember megölelése vagy megérintése, csökkenti a fájdalmat. Viszont van árnyoldala is: a szerelmes ember dekoncentrálttá és kevésbé produktívvá válik. Sőt, minden egyes szerelembeeséskor átlagosan 2 barátot veszítünk el.

Apropó elveszíteni, a világhírű match.com alapítójának barátnője, egy olyan férfiért hagyta ott párját, akit az említett oldalon ismert meg. De van, akit a szerelem a börtönből is kihoz. Egy arizonai rab megszökött a börtönből, hogy a Valentin-napot a párjával tölthesse.  

Persze az első szerelemi együttlétig nem árt megismerkedni. A világon naponta állítólag 3 millió ember készülődik az első randevúra. Ha online társkeresőn találtak egymásra, akkor akár házasság is lehet a vége, mert a legfrissebb kutatások szerint a társkeresőn találkozott párok 25 százaléka odági is eljut, hogy egybekel.

Ha pedig nem megy magától a házasság, amit egyébként a 18. századtól lehet csak előre elrendezettségmentesen végezni, akkor ki lehet hívni a Szerelemkommandót, akik Indiában tevékenykednek. A Szerelemkommandósok feladata, hogy megóvja azokat a párokat, akik különböző kasztból származnak és egybekeltek, ugyanis Indiában még mindig nem elfogadott a kasztok közti átjárás.

Végezetül pedig az egyre elterjedtebb LOL kifejezés eredete: egészen az internet térnyeréséig ott díszelgett minden angolszász szerelmeslevél végén, mint érzelemmel teli elköszönés, ami azt jelenti magyarul: sok-sok szeretettel.

Ugye, milyen izgalmas a szerelem?

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)