Jump to content

Az edzés és a szex kapcsolata

2017. 11. 17. 19:00

Ahogy minden nő formás testről, karcsúságról, csillogó fogsorról és dús hajról álmodozik, úgy szeretnék a férfiak is izmosnak, kockás hasúnak, jóképűnek látni magukat. Sokat tehetünk azért, hogy elégedettek legyünk kinézetünkkel.

Mi nők fodrászhoz, kozmetikushoz, manikűröshöz járunk, ruha- és cipőboltok rendszeres látogatói, vásárlói vagyunk, és ha változtatni akarunk testünkön is, akkor beiktatunk életünkbe valamiféle mozgást.

A férfiak sincsenek ezzel másképp. Számukra ugyanúgy fontos, hogy jól érezzék magukat öltözékükben, és bőrükben is. Körükben talán sokkal inkább elmondható, hogy előnyben részesítik az edzőteremben történő mozgásformákat.

A rendszeres mozgás beépítése a mindennapjainkba azt feltételezi, hogy egészségesebb életmódot képviselünk azáltál, és ennek jótékony hatása mindenre kihat, beleértve a szexuális étvágyat is.

A párkapcsolatok egyik mozgatórugója a szex. Ez minden kétséget kizár, és annak minősége is befolyásolja a kapcsolatokat. A szex az a fajta testmozgás, amelynek, mint minden mozgásnak, megvannak az előnyei és a hátrányai. Kihat ugyanis a légzésre, a vérnyomásra, a szív munkájára. A testedzés során is hasonló eredményeket lehet tapasztalni. Műszerekkel megfigyelve a tudósok azt állapították meg, hogy a párok szeretkezése aktivitás terén megfelel egy gyorsabb ütemű sétának. Ez azt jelenti, hogy a szex megfelel testmozgásként is? Ha a szex, mint mozgás által eredményezett fizikai változásokat vesszük figyelembe, akkor vehetjük mozgásnak a szexet is. Ha azonban a fő szempont az, hogy a szex mennyire formálja a testünket, akkor már nem állja meg a helyét, mint mozgás. Ráadásul legtöbb esetben egy szeretkezés nem olyan hosszú időtartamot foglal magába, hogy az bármi alakformáló hatást tudjon produkálni az emberi testre. A szex páros tevékenység, de ha az egy tempós sétának megfelelő, akkor mi a helyzet az önkielégítéssel? Nos, ha már mozgásban kell párhuzamot vonni, akkor az egy lassú sétának felel meg.

Bizonyos mozgás sokat lendíthet a párok magánéletében, ugyanis élvezetesebbé válhat a szex, magabiztosságot eredményezhet mindkét fél számára.

Ha a mozgás pozitív hatással lehet a párok szexuális életére, akkor arra következtetünk, hogy a vágyak is intenzívebbek. Vajon aki rendszeres látogatója az edzőtermeknek, annak szexuális étvágya is sokkal nagyobb, mint azoké, akik elvétve, vagy egyáltalán nem edzenek? Most ugrik a majom a vízbe, ugyanis amerikai kutatások azt bizonyították be, hogy valóban számos pozitív hatása van a rendszeres edzésnek, ám akik gyakori vendégei az edzőtermeknek, jóval kevesebb időt fordítanak a szexre. A kutatásból az derült ki, hogy akik nem vagy nagyon ritkán járnak edzésre, jóval nagyobb szexuális étvággyal rendelkeznek, mint a rendszeresen edzők.

(Forrás: marmalade.hu | hightrendingnews.com, greatist.com, dailyburn.com/képek)