Jump to content

Vágykeltő növények a konyhában

2017. 09. 26. 19:00

A keleti gyógyászat már nagyon régóta felhasznál olyan növényeket, amelyeknek jótékony hatását felismerték, és azóta már természetesen hozzánk is eljutott az ismeret és a legtöbb növény is. Nemcsak az egészségre vannak jó hatással, de a férfi potenciára is.

Az őszi szezonnal az immunrendszerünk megerősítését igyekszünk megvalósítani, amelyhez egyre többen használják a ginzeng és a gyömbér erejét is. Szinte már bárhol hozzá lehet jutni a növények különféle változataihoz. Azt azonban kevesebben tudjuk, hogy az immunrendszer erősítésén túl ez a két növény pozitívan hathat a férfiakra is.

Ha a férfi libidója csökken, az kihat az egész kapcsolatra. Természetes, ha ez rossz hatással van a férfiak lelkére, de nem kell azonnal komoly dolgokat a háttérben sejteni. Érdemes legelőször a természet erejére bízni magukat. Ekkor kerülhetnek előtérbe az olyan természetes potencianövelők, mint a gyömbér és a ginzeng is. Amúgy sem árt, ha fogyasztásukkal támogatja az ember saját szervezetét, ugyanis mindenképp jó hatással vannak az egészségre, a vágyfokozás már csak ráadás.

A gyömbér gumóját ma már szinte bárhol be lehet szerezni. Nálunk csak mostanában kezd a köztudatban megjelenni, mint gyógynövény, de valójában már az ősi Kínában is használták. A XVI. századra már Amerikába is eljutott. Igencsak jellegzetes és kellemes illatú, csípős ízű a gyömbér. A növény gyökértörzse az, amit fogyaszthatunk. Az emberi egészségre jótékony gyógynövény kifejti hatását a gyomorban, hiszen erősíti azt, de javítja az emésztést és az étvágyat. Jó hatással van a vér koleszterint szintjére, mert csökkenti azt és ugyanígy hat a vérnyomásra is. Már emiatt is érdemes fogyasztania nőnek és férfinak egyaránt a gyömbért, ám ha a magánéletben is pozitív változást akar egy férfi, a gyömbér erre is megoldást jelenthet. Kiváló afrodiziákumként hat. Élénkítő hatású, csökkenti az emberben a stresszt, így a potenciának is jót tesz.

A ginzeng egy másik potenciára pozitívan ható gyógynövény. Ugyancsak egy csodaszerről van szó, amelyet már őseink is felismertek. Embergyökérnek is nevezik, amely a növény gyökerének alakjára utal. Az ősi távol-keleti orvoslás egyik alapnövénye volt, és már akkor is felhasználták természetes potencianövelőként. Ma sincs ez másképp, ugyanis hatással van a belső elválasztású mirigyekre. A nemi hormonok termelődését tehát ugyanígy befolyásolja. Fokozza a nemi vágyat. Csökkenti a vérnyomást és a fáradtságot, de erősíti a mentális és fizikai állapotot.

A két távol-keleti gyógynövényen túl van egy harmadik is, amely szintén vágyfokozó lehet. A chili paprika ugyancsak kiváló potencianövelő, és az a nagy szerencse, hogy a férfiak többsége kedveli is az erős paprika fogyasztását.

Ha alább hagyott a kedv, mindenképp érdemes az étrendbe becsempészni a gyógynövények valamelyikét. Az egész szervezetre jótékonyan ható növények fogyasztásával még a vágyat is fokozni lehet.

(Forrás: marmalade.hu | urbol.com, organicfacts.net, phys.org/képek)