Jump to content

7 dolog, amit ne csinálj az első randin, ha másodikat is szeretnél

2017. 08. 04. 11:00

Két féle ember létezik: aki az első randevú előtt felkészül a nagy napra, és már-már betanulja, felépíti előre magában a kommunikációt, egy rakat témával feltankolva a kínos csendre, és van, aki szimplán magát adja. De lássuk, mit nem ajánlatos az izgalom hevében csinálni.

Dunát lehetne rekeszteni az internetes tippekkel és tanácsokkal a mit ne csináljunk, vagy épp a mit viseljük és mit együnk a randi alatt kezdetű felvetésekben. Ami viszont a fentieknél még fontosabb a kommunikáció és a cselekedetek: azok a bizonyos kínos témák és kérdések, amiket érdemes hanyagolni, ha a második randi esélyét nem akarjuk az első percben elszalasztani. Na meg egy rakat dolog, amire érdemes odafigyelni.

Ne legyél határozatlan

Nincs kedved sushi bárba menni, netén a koktélozáshoz nem fűlik a fogad? Adj hangot a véleményednek, elvégre ne a vacsora végén derüljön ki, hogy igazából nem is szereted a nyers halat és csak az ő kedvéért vetemedtél rá… Egy szó mint száz, aki már az első randin alárendeli magát a másik akaratának, vagy saját érdeke ellenére köt kompromisszumot, az nem tűnik túl magabiztosnak.

A magabiztosság márpedig igenis szexi.

Késni még mindig nem elegáns

A negyedik randin belefér, de ne az első alkalommal játszd el az elegáns késés kártyát, mert az egyszerűen illetlenség, és tudat alatt is azt az üzenetet küldöd, hogy nem érdekel annyira a másik. Nem kifogás a kétórás készülődés, egyszerűen legyél ott időben, mert az jó benyomást tesz.

Hagyd a szekrényben a magassarkút

A Tinder sokszor hazudik. Hiába a centire pontosan megadott adat, azért a photoshop korszakában érhet meglepetés. Egy kis vágás itt, egy kis plusz árnyalat ott, és igen durva optikai csalódást lehet okozni a magasságot illetően. Ha pedig a leendő kedves alacsonyabb nálad, amire még a magassarkú is tíz centit rádob, az kínos.

Ne függj!

Maximum akkor vedd elő a telefonod, ha elment pisilni, mert ha a társaságában kezdesz el nyomkodni, az irtó ciki, főleg a másik számára. Csak gondolj bele: neked hogy esne fordítva? A telefonnyomkodás egyértelmű jele annak, hogy nem vagy vevő a másikra.

Ne akard bizonygatni, hogy mekkora játékos vagy

Ez annyira gáz! De tényleg, mindig a „legnagyobb játékosokról” derül ki az első három óra után, hogy amúgy bújós kiscicák, és valójában a keményég álarca mögé menekülnek a saját érzéseiktől, amiket egyszerűen nem tudnak kezelni.

Ne azt sorold fel, hogy hány pasival, csajjal voltál, vagy azt, hogy mennyire odavannak érted mások. Ez egy érett ember számára nem vonzó. Inkább mesélj arról, hogy te magad milyen sikereket értél el, mert ez jóval izgalmasabb, és többet elárul rólad.

Ne ülj üres tekintettel, amikor érkezik a számla

Igen, még mindig a férfinak kellene fizetni, de nincs abban semmi rossz, ha kifizeted a saját kajád vagy italod. Hidd el, nem ezen múlik a dolog, ellenben, ha elvárod, hogy az egész éjszakát ő állja, ne várj túl sok jót. És nem azért, mert smucig lenne, de piócának sem kell lenni az első találkozáskor.

Mit kérdezz és mit ne?

A chatelésből ugyan le lehet szűrni néhány dolog, viszont élőben az ember teljesen más. Míg a jól megfogalmazott körmondatok ütősnek tűnnek, addig szemtől szemben lehet, hogy megnémul az illető.

Szóval, törekedj inkább arra, hogy könnyed és vicces legyen a beszélgetés üteme, de semmiképp sem sekélyes! Kérdezd a munkájáról, a hobbijáról, a kedvenc filmjéről, egyszóval beszéltesd, mert ha feloldódik a feszültség, hidd el gördülékeny lesz a dolog. Amiről viszont ne kérdezz az első alkalommal: vallás, politikai nézetek, a fizetése, és az exek. Habár utóbbi nem mindig sül el kínosan.

A legjobb, ha magadat adod, miért is kéne valaki miatt megjátszani magad?

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)