Jump to content

8 öleléstípus, ami árulkodik a párkapcsolatod szikrájáról

2017. 07. 28. 20:00

Ahogyan ölelsz, úgy szeretsz. De legalábbis sokat elárul a párkapcsolatodról az, ahogy a másikat a karjaidba zárod vagy éppen az, ahogy ő szorít magához.

Minden ölelésnek megvan a maga jelentése, ideje és feladata. Némelyik felvidít, más vígasztal, míg van, ami szerelemre lobbant. Egy-egy érintés néha többet árul el ezer szónál, így nem árt, ha néha egy kicsit a dolgok mögé látunk. Hiszen a szavak néha ellenkezőek ösztönös tetteinkkel.

Ölelés, hátulról

Borzongató, bizsergető, és egyszerre észveszejtő, amikor kedvesed hátulról átölel. Ez az ölelés annyit jelent, hogy a hátad mögött álló fél képesnek érzi magát arra, hogy megvédjen a világ összes rád leselkedő veszélyétől, és nem fél a felelősségtől. Az a valaki, aki így ölel ár, egy lovag fényes páncél nélkül, aki mellett még így is biztonságban érezheted magad.

Kéz a derékon

Nem vallott még szerelmet, és érzéseit is igyekezett leplezni? A teste megteszi ezt helyette. A derékra vándorló kéz vonzalmat, jelent, és egyben azt is, hogy a tulajdonosa sokkal több időt szeretne eltölteni veled, nem baráti minősítésben. Viszont nem árt óvatosnak lenni ennél a típusnál, mert ők azok, akik olyan hamar válnak rideggé, mint amilyen hamar estek szerlembe.

Kezek a háton és az arcon

Bármennyire védelmezőnek és szerelmesnek tűnik az ölelés, valójában ez a fajtája gyakrabban fordul elő barátok között, mint a kapcsolatban. A másik iránti támogatást fejezi ki, és azt, hogy figyelsz a másikra, meghallgatod és átsegíted a nehézségeken.

Szemezés ölelkezés közben

Ha gyengéden ölel, miközben végig a szemedbe néz, biztos lehetsz benne, hogy mély és kölcsönös vonzalom fűz össze titeket. Nagyon sokra tart téged, és fontos számára minden, ami történik köztetek. Ez a legőszintébb jele annak, hogy komolyan gondolja a dolgot.

A „London Bridge” ölelés

Ölelkeztek, de valójában mégse. Van köztetek egy kis távolság, ami nem épp arra utal, hogy romantikus érzések lennének a levegőben. Ez az ölelés sokkal inkább udvarias, mintsem szerelmes, és nagyjából a családi vacsorákra való.

A bizonyos hosszú ölelkezés

Igen, arra a fajtára gondolok, amikor a kelleténél tovább tart, és biztos lehetsz benne, hogy a barátait nem így ölelgeti. Persze van, amikor mindenkinek szüksége van a nagyölelésre, de mondjuk nem egymás után háromszor… Egy szó mint száz, aki így ölel, azt üzeni, hogy kész melletted tűzön-vízen át kitartani.

Az egykezes ölelés

A „szárnya alá vesz”, mondhatnánk így is a dolgot, viszont nem tartozik a szerelmes ölelések közé. Ha egy lány öleli át ily módon a fiút, az annyit tesz, hogy inkább bartáként tekint rá, ha pedig két barát teszi ezt az a támogatás jele.

Szorít, ahogy csak bír

Ez a típus végtelenül romantikus, türelmes, és megbízható. Aki így ölel, hidd el, elvenne feleségül, vagy hozzád menne.

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com, pexels.com)