Jump to content

Szexjátékok a múltból: a vibrátor megdöbbentő története

2017. 07. 11. 09:05

Méret, szín és forma választék tucatja fogadja a szex shopba pironkodva belépő delikvenseket, akik közül sokan talán nem is tudják, hogy honnan ered a fiók mélyén heverő szexjátékszer. Fotel méretű vibrátor, fából készült alkalmatosság? Mindez csak a jéghegy csúcsa!

Az elemes vibráló játékszer, már annyira nem tabu a szexben, mint mondjuk tíz vagy húsz évvel korábban. Sőt, megdöbbentő, de mára kis túlzással élve, teljesen hétköznapivá vált, hogy minden pár, vagy egyedülálló hálószobájának szerves részévé vált.

Kéjes kéjelgés a giga fotelben

Voltak azok a régi szép idők (?), amikor a nők kielégítetlensége tényleg komoly problémának minősült, és komplett orvosi csoportok próbálták enyhíteni az állapotból fakadó nehézségeket. Aki látta a Hisztéria című filmet, az tudja, hogy miről van szó.

Röviden tömören az 1800-as években két orvos különféle, kifejezetten az intim területekre fókuszáló masszázzsal igyekezett enyhíteni a szexmentességből fakadó stresszes állapotot a nőknél. A kétkezi munka annyira sikeressé vált, hogy kellett az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kezelés, bírja a strapát. Ezzel pedig elérkeztünk az igényhez, ami életre hívta az első vibrátort, a többi pedig már történelem.

Az első vibrátorok sokkal inkább hasonlítottak teafőzőre, botmixerre, fül-orr gégészeti vizsgálóeszközökre, hajszárítóra és minden egyébre, aztán valahogy az 1900-as évek vége felé közeledve, kezdték el gyártani a mostanihoz leginkább hasonlító változatokat.

Az első szexjátékok között azonban érdemes megemlíteni a vibráló fotelt, ami gyakorlatilag tényleg egy ülőalkalmatosság volt, így nem igazán lehetett berejteni az éjjeliszekrénybe…

George Taylor, aki a monumentális építményt csak egyszerűen Manipulátornak nevezte el, kifejezetten a hisztéria (azaz a nők kielégítetlenségéből fakadó stresszes állapotok), kezelésére ajánlotta, noha volt, aki szerette csak azt mondani rá, hogy kifejezetten jó testedzéshez. A szemérmesebb megfogalmazás nem sokáig állt fenn, mert a vibrátor fotel egyetlen célja a féktelen élvezethajhászás volt.

De nem csak a nők számára terveztek vibrátorokat! Akkoriban, úgy az 1900-as évek elején nem volt ciki férfiként sem vibrátort használni. A Chattanoog névre keresztelt szexjáték ugyanis, mindkét nem számára elérhető volt, és a maga korában igencsak keresett volt.

Az 1800-as évek végére már egy fokkal közelebb került a világ a vibrátor rejtegetése okozta izgalomhoz, ugyanis egy brit orvos Dr. Macaura Pulsocon, feltalálta a kézben is kényelmesen elférő változatát, de a köztudatban, mint vérkeringés-serkentő élt. Használatát tekintve igazából mindenki arra használta, amire eredetileg való: a kényes testrész ingerlésére. A szerkezeten volt egy kar, amit tekerni kellett, és ennek hatására bizsergető érzést kreálhatott a delikvens.

A legdurvább mégis az, hogy az első – vibrátornak nem nevezhető -  szexuális segédeszköz már 28 ezer évvel ezelőtt is ismert volt. Kőből készült. Ezt követték a fából és bőrből készült felcsatolható eszközök. Egy történelmi érdekesség így a végére. Állítólag Kleopátra feldühödött méheket használt, amiket egy pénisz alakú hengerbe zártak. A méhek rezgése, zsizsgése pedig kellemes bizsergést nyújtott. Hogy ebből a történelmi mendemondából mennyi igaz, azt nem tudni, de egy biztos, a szex az évezredek múltával sem vált kevésbé lényegessé, sőt!

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)