Jump to content

Ezt tedd a jól működő párkapcsolatod érdekében!

2017. 06. 28. 15:00

Ha egy kapcsolat harmonikus, és kiegyensúlyozott az mindkét fél számára örömöt és boldogságot okoz, azonban vannak dolgok, melyek elsőre nem is szúrnak szemet, mégis a kapcsolat hanyatlását eredményezhetik. Melyek ezek?

Add meg a kellő tiszteletet...

A tisztelet a párkapcsolatban alapvető dolog, a valódi tiszteletet nem szabad apró- viták vagy nézeteltérések miatt megtörni. Ha életben tudjátok tartani, akkor nem fordulhatnak elő olyan helyzetek, amelyben sérülnétek.

Egy kis szabadság mindenkinek jár!
Egy kapcsolat nem azt jelenti, hogy birtokoljuk a másik felet és, hogy a nap egészében egymás társaságában kellene lenni. Ha a nap minden pillanatában görcsösen ragaszkodsz a másik jelenlétéhez, ha rajtad kívül nem lehet más személy az életében, ha miattad kell elhanyagolnia a rokonait, ha nem szervezhet, vagy nem vehet részt nélküled programokon, ha miattad kell lemondani kedvenc elfoglaltságairól, akkor szinte biztos, hogy hamarosan véget ér a párkapcsolat.

Szeretet a fő mozgatórugó!

Egy kapcsolat alapját adja, nagyon fontos, hogy időről-időre erősítsük meg a másikban az érzéseinket. És mondjuk ki, hogy mit és mennyire szeretünk a párunkban. Azt soha ne mondd, hogy azért szereted, mert ő szeret. Ez egy kapcsolatban nem elég. Akkor erős a szereteted, ha az a másik viszont szeretetétől független. Ha akkor is adsz magadból, amikor a másik ezt néha kedvetlenül, morcosan fogadja. És akkor marad tartós a kapcsolat, ha kellően ismeritek egymást, hiszen nagy valószínűséggel az együtt töltött idő alatt sokat tanulsz a másikról. Megfejted titkos képességeit, tisztában vagy emberi gyengeségeivel, sebezhetőségével. 

Fontos a megfelelő kommunikáció...
Egy felmérés szerint a párok jelentős része naponta harminc percet beszélget egymással. És ebben benne van az aznapi élmények megbeszélése, a gyerekekkel kapcsolatos információcsere is. Ennyi idő alatt azonban szinte biztos, hogy nem lehet megfelelő kommunikációt folytatni. Ahhoz, hogy egy kapcsolat működjön, igenis időt kell szentelni a másikra, meghallgatni, megdicsérni, bókolni, beszélgetni. Ha a felek nem beszélnek, egymással az egy idő után a kapcsolat kihűlését fogja eredményezni.

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)