Jump to content

Nyakig benne egy nehéz kapcsolatban? Erős!

2017. 06. 03. 17:00

Erős és gyenge. Nemcsak fizikumban lehet valakire ráaggatni ezeket a jelzőket, hanem az emberi jellemre is. A lelkileg erős emberek teherbírása nagyobb. Vajon éppen ezért vannak benne olyan kapcsolatban, amelyek nehezek?

Vannak azok a személyek, akik mindenféle baj és gond ellenére képesek lelkileg a nulláról, vagy akár a mínuszból felszínre hozni magukat. Ők azok az erős személyek, akik a komoly nehézségek ellenére is talpon tudnak maradni. Vajon éppen azért kerülnek bele egy olyan kapcsolatba, amely sokkal nyűgösebb, mint az átlag? Mintha még az élet is úgy rendezné, hogy ezek az emberek bírják a nehézségeket, ezért tovább terhelik egy egyszerűnek és könnyűnek nem mondható kapcsolattal.

A magas értelmi és érzelmi intelligenciával élő személyektől azt várnánk, hogy életüket kezükben tartva, játszi könnyedséggel birkóznak meg mindennel és mindenkivel. Az élethez és az emberekhez való hozzáállásuk, a tudásuk, a fejlődni, tanulni akarásuk sokkal inkább lehetővé teszi, hogy reálisabban rálássanak emberekre, helyzetekre. Ennek ellenére sokszor előfordul, hogy az ilyen típusú emberek olyan nehéz kapcsolatban élnek, amely nem lenne indokolt. Netalán éppen ezért indokolt?

Barátok, szerelmek jöhetnek, mehetnek, átvonulhatnak az ember életén, és nyomot hagynak. Van, aki megmarad tartósan is. Mégis mi tartja maga mellett azt a társat, aki csak megnehezíti az életét az magas érzelmi intellektusú ember számára?

Életünk során fejlődünk. Kapcsolatainkban is ugyanúgy tapasztalható a fejlődés, feltéve, hogy arra nyitottak vagyunk. Máskülönben újból ugyanazokban a hibákban találhatjuk magunkat. Aki azonban felismer bizonyos jeleket, és azon dolgozik, hogy életét jobbá tegye, hogy kerülhet bele olyan párkapcsolatba, amelyet akár büntetésnek is vehetne?

Minden kapcsolat hat ránk, tanulhatunk azokból. Mi a helyzet azzal az erős emberrel, aki erős személyisége és magas intellektusa mellett is egy nehéz kapcsolatban találja magát? Annyira erős, hogy még bírja a terhelést? Még feszegetik a határait?

A szerelmek nagyon mélyen hatnak az emberekre, de aki a fejlődésre is képes, a minél nehezebb kapcsolat által tud igazán fejlődni. Ha úgy gondolod, hogy te magad is egy kimondottan nehéz helyzetben, nehéz kapcsolatban élsz a pároddal, akkor valószínűleg erős lelkű ember vagy. Ez jó hír, de nem egyszerű megélni. Azt kérdezed, mikor lesz már ennek vége? Akkor, ha megtanultál abból valamit. Az erős lelkű személyek számára szükség van olyan pillanatokra, amelyek kibillentik komforthelyzetükből. Ha tudod magadról, hogy erős vagy, akkor ne csodálkozz azon, ha egy bonyolult, nehézségekkel teli szerelmi kapcsolatban találod magad. Fogd fel úgy, hogy tanítanod és tanulnod kell abból. Lehetséges, hogy éppen azt kell megtanulnod, hogy olykor te is lehetsz gyengébb, és elengedheted magad.

(Forrás: marmalade.hu | thedatingdirectory.co, ltw.org, livingoutli.org/képek)