Jump to content

Kipróbálnád a netes társkeresést? Ezekre figyelj!

2017. 03. 19. 19:21

Úgy érzed nincs szerencséd a szerelemben? Nem tudod hol ismerkedhetnél, a hétköznapi rohanás és munka mellett? Akkor neked találták ki az internetes társkeresést. Arra azonban figyelj, hogy mit és milyen formában árulsz el magadról!

Nem mindegy, hogy hova regisztrálsz

Először is a legfontosabb a megfelelő társkereső oldal megtalálása. Mivel mindenkinek mások az igényei, mások az elvárásai, és az emberek más-más típust keresnek, így többféle internetes társkereső áll a rendelkezésünkre. A komolyabb hangvételűtől, a laza kalandokat nyújtóig. Neked kell eldöntened, hogy hol gyakorolnád az ismerkedést, visszarázódnál a randik világába, vagy egyből az igazit keresnéd meg. Azok a helyek, amik igényesebbek általában fizetősek, az ottani tagok "elvileg" komolyabban veszik a társkeresést, ha már egyszer fizettek a szolgáltatásért. Ezeken az oldalakon éppen ezért könnyebben megy az ismerkedés a neten, majd később személyesen is. Ahhoz,hogy sikeres legyél a tagok között, válassz ki egy megfelelő, kevésbé kihívó, ám mégis igényes képet, és írj magadról némi információt is. A profilod lényege az, hogy meggyőzd a másikat,hogy miért te vagy számára az ideális jelölt. Ez az egy lehetőség van ebben a helyzetben, éppen ezért jól gondold át mit osztasz meg magadról.

Célszerű kerülni a túlzottan lelkizős szövegeket, és ne írj hosszú listát arról, milyen elvárásokat támasztasz a másik fél elé. Legyél rövid, frappáns, kedves ám ,de lényegre törő.

Ne várj a másikra, merj kezdeményezni!

A nők elkövetik azt a hibát, hogy csak nézik a „kínálatot”,  de a kezdeményezést nem merik magukra vállalni. Mivel egy olyan társadalomban élünk, ahol ugyanolyan joga van a nőnek ahhoz, hogy elhívjon  randevúra egy férfit, mint fordítva, így ne szalasszuk el a lehetséges jelöltet félénkségünk miatt. Persze nem kell egyből kiteríteni a kártyáinkat, és körbeudvarolni a választottat, de egy barátságos, figyelemfelkeltő, laza hangvételű levéllel megjutalmazhatjuk.

Így megnyugodhatunk, hogy mindent megtettünk a célért, már csak türelemmel kell várni a válaszra. Fontos, hogy nem szabad elkeseredni, kibporulni, lelkileg összetörni, ha a várt siker elmarad, ha kevesebb érdeklődő mutatkozik irányunkba, mint amennyire tudat alatt számítottunk. Szerencsére számtalan hely és mód adott az ismerkedésre.

Figyeljünk oda a másikra!

Az emberek szeretik, ha a másik nyitott és közvetlen irányukba. Mindig legyél jó hallgatóság, és adj visszajelzéseket beszélgetőpartnerednek. Legyél érdeklődő, tegyél fel kérdéseket, ne csak azt várd, hogy a másik fél érdeklődjön. Próbálj kérdezősködni azokról a dolgokról, amiket a másik szeret, vagy a terveiről, mindennapjairól.Természetesen a megfelelő figyelem és kommunikáció a személyes találkák esetén sem elhanyagolható. Soha ne adj ki magadról olyan információt, ami bármilyen formában is ártalmas lehet rád nézve, legyen szó személyes dolgokról, vagy éppen a munkahelyedről. A netes ismerkedés hátránya,hogy a személyes találkozóig egy saját magad által kialakított képbe kapaszkodsz. Egyfajta illúzió is lehet, és előfordul,hogy csalódás lesz a vége. 

Ha tetszik, hívd el egy randira...

Ha eltelt annyi idő, hogy kialakult kettőtök között némi bizalom, és az érdeklődés szikrája még mindig parázslik, akkor nyugodtan hívd el egy személyes találkozóra, ha ő valamiért még nem tette volna meg. Próbálj meg kitűnni a többiek közül, ezért találj ki valami izgalmas, extra, különleges programot, vagy helyszínt. A klasszikus séta egy parkban ideális lehet, de valószínűleg túl van már több hasonlón a választottad. Egy különleges randihelyszín felejthetetlenné teszi a randit és téged is egyaránt.

A kevesebb, néha több!

Ha lebeszéltétek a találkát az már fél siker. Ügyelj arra, hogy az első randi alkalmával, ne igyál sok alkoholt, még akkor sem, ha az oldja a gátlásokat és a feszültséget. Legyél különleges, csinos, igényes, de ne vidd túlzásba az öltözködést és a sminket. Válassz valami kényelmes ám de csinos, randi helyszínnek megfelelő öltözetet, és ne maszkírozd magad babává, gondolj csak bele, ha otthon hétköznap meglát majd, mit fog gondolni. A kevesebb néha több elvén, nem kell tartani a csalódástól. Ha mégsem olyan a másik, mint vártad, vagy esetleg te kapsz kosarat, ne csüggedj, előbb utóbb megleled a másik feled. Ha nem tetszik a randipartnered, ne hitegesd, legyél vele őszinte, nehogy illúziókba kergesse magát.

A biztonságod érdekében nem ajánlatos lakásra szervezni az első randit, ha már többször találkoztatok nyílvános helyen és megmarad az érdeklődés, utána menjetek csak hozzá, vagy hozzád. Személyes találkozók alkalmával, ha lehet kerüld az exek témakört, az mindenkinél feltépi a sebeket, és nem is randira illő téma. Ne panaszkodj! Hagyd a másik felet is érvényesülni, de persze ne is játszd meg magad, az hosszú távon semmiképp nem kifizetődő. 

Ha szóba kerülnének olyan témák, mint a válás, exek, gyerekek, munkahelyi gondok legfeljebb röviden és lényegre törően nyilvánulj meg. Legyél könnyed, vidám, érdeklődő, jókedélyű beszélgető partner, akár neten ismerkedsz, akár a való életben, így előbbutóbb bizonyára megleled a megfelelő társat.

(Forrás: marmalade.hu l Kép:pixabay.com)