Jump to content

Milyen az igazi férfi?

2017. 02. 20. 17:00

Ismerkedni nem nehéz. Sokan azt mondják, hogy nehéz, de inkább arra értik, hogy megtalálni a megfelelő embert, akivel kapcsolatot tudunk kialakítani, az a nehéz. Nem is mindenki nyitott az ismerkedésre vagy a személyisége, vagy pedig néhány nem sikerült kapcsolat miatt. Egyedül sem jó sokáig lenni, ezért párt keresünk magunknak. Az igazit!

Többféle lehetőségünk van arra, hogy megtaláljuk álmaink férfiját. Bízhatunk abban, hogy a vak szerencse majd mindkettőnket egyfelé vezérel és egy véletlennek tűnő találkozás során létre is jön a kapcsolat. Kereshetünk közvetített társkeresőn keresztül, ahol szakemberek válogatják ki számunkra a lehetséges megfelelő partnert. De a legkönnyebb és otthoni mód az online társkeresés. Sokan próbálkoznak így, amelynek oka főleg az, hogy akár telefonon, akár otthon, de még talán a munkahelyen is rá lehet vetni egy pillantást, írtak-e az ember lányának, vagy sem.

Az igazit keressük. Mindegy, hogy milyen múlt van egy nő mögött. Megszakadhatott több kapcsolat is, sőt mi több, akár válást is eredményezhetett egy kapcsolat vége. Mégis keressük újból azt, akiért érdemes lehet élni, aki az egekbe tud emelni.

Keressük azt a férfi, aki erősebb egy nőnél. Nem csak fizikumban, mert azt még csak könnyű teljesítenie az erősebb nemnek, de lelkileg is legyen erősebb. A férfi igazán legyen az. De a mai világban már nehezen válnak el az anyától. Egy nő mellett nőnek fel, csakhogy felnőtt korukban sem ritka, hogy az édesanyja még a végletekig kiszolgálja, mi több, ágyba viszi kisfiának a reggelit is.

Természetesen mi nők nem azt várjuk, hogy menjen a férfi a bányába dolgozni, vagy naponta keljen harcra, és még csak aratni, szántani, vetni sem kell ahhoz, hogy egy férfire férfiként tekintsünk. Arra vágyunk, hogy a férfi úgy legyen férfi, hogy akként viselkedik.

A párválasztás során tudatosan és tudat alatt is az erős, jó genetikai állománnyal rendelkező férfi társaságára vágyunk, hisz a mellettünk lévő férfinak valóban igazi, erős férfinak kell lennie, aki oltalmazza a nőt, a családját, egészséges gyermekkel áldja meg a nőt. Megteremti a betevőt, mindezt úgy, hogy az nem megy a kapcsolat rovására.

A mai világban igencsak magas a léc mindkét nem számára. Az erős férfiak azonban céltudatosak, annak megfelelően élnek, dolgoznak, célokat tűznek ki. Megfelelnek a munkahelyükön azért, hogy a ranglétrán is feljebb kerüljenek, mindemellett gyermekeiknek, családjuknak tudják biztosítani az anyagi javakat. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy egyik ne tapossa agyon a másik kötelezettséget. Vagyis hogy a munka ne menjen a család rovására. Mitől férfi a férfi? Természetesen a férfi nemi hormonok megadják a férfi jelleget, de a külsőség nem minden. A külsőségek fontosságán túl jól tudjuk, hogy egy kemény kinézetű férfi is anya mellett nőtt fel, így minden olyan nőiességet megtapasztalt, amit kellett. Gyermekkorában az anya tanította a gyengédségre, az érzések kinyilvánítására, kisfiúként már meg is mutatja mit tanult el az anyjától. Felnőtt férfiként pedig majd alkalmazza az akkor tanultakat a párkapcsolataiban. Ha ez a női háttere nincs meg egy fiúból férfivá cseperedett embernek, akkor a kemény férfiasság csak egy védelmi burok.

A férfiak felelőssége, hogy egy nő igazán megélhesse mellette nőiességét. Akkor hölgyek, a mi kezünkben van az, hogy egy férfi igazán férfivé válhasson oldalunkon. Nagyon úgy tűnik, hogy ezt mi magunk befolyásoljuk. A fiús anyáknak nagy szerepük van abban, hogy jól szeressék fiaikat, hogy felnőve majd jól tudják szeretni a nőket, a párjukat.

(Forrás: marmalade.hu | vixendaily.com, more-sky.com, mens-hairstylists.com/képek)