Jump to content

Nem a szex hiánya a leggyilkosabb

2017. 02. 03. 19:00

Az ember társas mivolta nem vonható kétségbe. Szükségünk van valakire, akiben maradéktalanul megbízunk, aki szeret és mi viszont szeretjük. A szeretetnek is van többféle kifejezésmódja. Az ölelés fontosságát ismerjük, de ne menjünk el addig.

Van egy sokkal érzékibb módja annak, hogy jelezni tudjuk a szeretetünket. Szavak és ölelés sem kell. Az érintés a legáltalánosabb mégis legérzékibb módja annak, hogy tudassuk vele érzelmeinket. Egy párkapcsolaton belül az érintés hiánya azonban ugyanolyan jelzésértékű. A szeretetnek ezt a kifejezésmódját egyes kapcsolatokból kifelejtik, ami nagy probléma.

Az érintésből érezni lehet, hogy a feléd irányuló személy mit érez irántad. Az érintés, a simogatás és az ölelés az, ami garantáltan a figyelmet, szeretet közvetíti a másik személy felé. A felületes, érzelemmentes ölelésnek, érintésnek nincs varázsa. Ösztönösen megérzi az ember, ha üres érzelmekkel közelít feléd valaki. Mint ahogy azt is megérzed, hogy ha párod érintése is lángra gyújt, annyira szexuális töltetű. Érintés és érintés között tehát nagyon nagy különbségek vannak, és ezt mi nagyon jól érezzük.

Ha megérintünk egy másik embert, annak fizikai érzete is megváltozik. Ha nem taszító valaki érintése, akkor a feszültséget okozó hormon mennyisége csökken a szervezetben, ez az, ami befolyásolja a viselkedésünket is. Csak úgy, bárkit nem érintünk meg, hiszen ez egy igazán őszinte gesztus. Természetesen kerülhet az ember olyan helyzetbe, hogy mégis egy megjátszott, felületes öleléssel old meg helyzetet, de ezzel tisztában is van mindkét fél. Szívből, szeretetből hozzáérni valakihez nagy felelősséggel jár. Ilyenkor mindketten sebezhetők.

Az emberek közti érintés feszültséget old, és habár sokan azt tartják, hogy egy párkapcsolatot a jó szex tart össze, kutatások mégis azt bizonyították, hogy az érintés még ennél is fontosabb. A szex testi kontaktus, de nem szükséges a nemi aktusnak sem megtörténnie.

Egy simogatás, egy érintés, egy ölelés olyan fájdalomcsillapító hatással bír, amely az egész testre kihathat. Nemcsak a szeretkezés olvasztja össze az embereket, hanem az érintés is, hiszen olyan energiája van, hogy a két fél közötti falakat lerombolja. Az érintés a szeretnek az a kifejezése, amely nemcsak a szexualitást fejezi ki, de a másokról való gondoskodást, a törődést és a kötődést jelzi. Olyan csodatévő energia ez, amellyel erőt és magabiztosságot adunk annak, akit megérintünk. Csakhogy még a tartós párkapcsolatban élők sem lehetnek biztosak abban, hogy a tásuk hogyan reagál az érintésre, simogatásra, ölelésre. Bátorság kell ugyanis ennek kimutatásához, mert lehet nem azt a reakciót kapjuk vissza, amit szeretnénk. Ha azonban az érintés mellőzve van egy kapcsolatból, vagy csak ritkán jutunk ehhez a dózishoz, akkor mindinkább vágyunk rá.

Dacosságunk, sértődöttségünk miatt beleeshetünk abba a hibába, hogy a másik féltől várjuk az érintés kezdeményezését, pedig mindennél jobban vágyunk társunk érintésére, ölelésére. Tárd ki karod, győzd le dacod, kockáztass!

(Forrás: marmalade.hu | combiboilersleeds.com, hdwallpapersrocks.com, womenshealthmag.com/képek)