Jump to content

Csak ölelkezzünk!

2017. 01. 23. 19:00

Talán a férfiak körében sokkal ismertebb az a jelenség, amit a párjukkal kapcsolatosan tapasztalhatnak akár viszonylag sűrűn is. Szex helyett inkább csak simogatásra, ölelkezésre, vagy csak pihenésre vágyik a nő. Inkább a nők kifogásának tartják a szex mentes napokat, a férfiaknál is megeshet.

A párkapcsolat jó működéséhez nagyon sok összetevő megléte szükséges. Az egyik természetesen a szex. Meg kell találni a közös nevezőt, és fontos, hogy igazán passzoljanak a felek egymáshoz, hogy tartósan élvezni tudják egymás társaságát. A harmonikus és kielégítő szerelmi élet a lélek nyugtatója. Ha a lelkünk rendben van, akkor az kihat az életünk minden területére.

Csakhogy számos tényező befolyásolja az életünket. Vannak olyan időszakok, amikor egyszerűen nem igényeljük a szeretkezést. Sokkal inkább társunk ölelésére, cirógatására lenne szükségünk. Ilyen időszak az, amikor a nő életébe egy baba születik. A prolaktin nevezetű hormon szintje a terhesség és a szoptatás idején magasabb, így a nemi vágy nem akkora, mint azelőtt vot. Még a természet is arra ösztökéli a nőt, hogy a férfi helyett a babájára figyeljen. Egy idő után ennek a hormonnak a szintje visszasüllyed a normál értékre, és a nemi vágy is normális lesz. Nem ennyire egyszerű ám, ami a nőkben zajlik, ugyanis a dopamin nevű hormon nem engedi a prolaktin termelődését, amely jó hatással van a szexualitásra. A női nemi hormon, vagyis az ösztrogén megint a prolaktin termelődésére hat, növeli azt. Ezek a bonyolult vegyi anyagok hatnak egymásra, kölcsönhatásba kerülnek egymással és megteremtik azokat az időszakokat, amikor a nő nagyon kívánja a társával való intim együttlétet, majd eljön az a szakasz, amikor sokkal inkább a bensőséges pillanatokra van szüksége.

Saját magadon érezhetted azt, hogy bármennyire szereted a párodat, szeretsz vele lenni minden értelemben, de a szexre akkor és ott képtelen lettél volna. Ha feltétel nélkül szeretitek egymást, akkor a párod megérti, hogy van, amikor nem megy. Ráadásul nem csak a nőknél jelentkezhet az, hogy nem kívánjuk a szexet, hanem a férfiaknál is. Habár bevallásuk szerint is gondolataik nagyja a nap folyamán szexuális töltetű, mégis vannak olyan helyzetek, hogy egészen másra gondolnak. Nem is olyan nehéz kizökkenteni a férfiakat szexuális gondolatvilágukból. Az étel az egyik. Jól tudjuk, hogy az erősebb nem mennyire szereti a hasát, és a szívükhöz is az ételen keresztül juthatunk el. Nos, egy finom étel okot adhat arra, hogy kizökkentse szexuális vágyából.

A legtöbb férfi számára elhanyagolható is lenne a nemi aktus, ha helyette orális kényeztetésben részesíti a nő. Számukra ez éppen kielégítő, és pont így gondolnak a maszturbálásra is. Még csak nő sem kell hozzá, a kéz mindig kéznél van. Egy nővel foglalkozni macerás, időigényes. A lustaság, a kényelem miatt is előnybe részesíthetik.

Ha a televízió bármilyen olyan műsort sugároz (főleg sportműsor), amely leköti a férfit, szinte lehetetlen egy kis hancúrozásra bírni. Ilyenkor még az ölelést sem viselik jól, hiszen őrjöngve követik a sporteseményt. Valójában pedig a férfiak zöme is szeret romantikázni, és szükségük van az ölelésre is.

(Forrás: marmalade.hu | gentlemenhood.com, dailymail.co.uk, cbsnews.com/képek)