Jump to content

Valami baj van a rendszerben

2017. 01. 19. 19:00

A boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolat titka közé tartozik nemcsak a mély érzelmek kölcsönössége, hanem a jó szex is. Nem is aggódik az ember, ha az első alkalom nem eget rengető, de ha már sokadig próbálkozásra is problémák adódnak, akkor ronthat a kapcsolat minőségén.

A szexre szokták mondani, hogy érdemesebb azt művelni, mint beszélni róla, néha azonban mégsem árt. A szex összetett tevékenység, amelyben jelen van az ember testével, lelkével, érzelmeivel és gondolataival egyaránt. Ha ez az összhang megszűnik, akkor zavar állhat be az intim együttlétekben. Azzal is számolni kell, hogy a szexben mindenkinél mások a határok, az igények.

Ha végre összetalálkozunk álmaink férfijával, és kölcsönös szerelembe bonyolódunk vele, joggal azt várjuk, legalábbis reméljük, hogy a vele töltött intim együttlét az, ami meghitt, romantikus, tüzes, minden akadálytól mentes. A tartós kapcsolatnak egyik alappillére a jó szex. Természetesen ezen kívül számos dolognak stimmelnie kell ahhoz, hogy jól működjön a szerelmi élet. Ha a szex nem jó a partnerek között, az mindenre kihat. Ha csak a kezdetekben, az ismerkedés elején indul döcögősebben, akkor még van esély, hogy az elmélyülő ismertség egyre inkább feltárja a másik igazi valóját. Ha a szerelmesek érdeklődnek egymás igényei felől, akkor az intimitás is egyre jobbá válhat, mígnem fergeteges hancúrozássá nem növi ki magát. Természetesen vannak olyan párok, akik azonnal megtalálják egymást az ágyban is és olyan összhangot mutatnak, amely azt bizonyítja, hogy isten is egymásnak teremtette őket.

A jó szexhez bizonyos összetevőknek jelen kell lennie egy kapcsolatban. Sokan úgy tartják (és ez inkább a férfiakra jellemző, habár nők is gondolhatják így), hogy a szex szerelem nélkül is tud jó lenni. Valóban működhet és lehet jó, feltéve, hogy nem tartós kapcsolatot akarunk kiépíteni egy ilyen partnerrel. A jól működő párkapcsolatban igenis kell a szerelem. Érezned kell, hogy epekedsz társad csókjáért, érintéséért. Kell, hogy vágyakozz iránta, és az is, hogy ezt a vágyat érezze a társad is. Szükséges a másik tisztelete, vagyis az, hogy megértsd és elfogadd őt magát, érzéseit. A kapcsolatodban akkor fog a szex is jó lenni, ha magadat kívánatosnak tartod, és a párod is így néz rád. Teljesen mindegy, hogy a külvilág milyennek tartja a szerelmedet, egy a fontos, hogy számodra ő testesítse meg a tökéletest és így tekintsen rád is. Ha azt akarod, hogy a kapcsolat működjön, fontos időt szakítani a másikra. Ám a szexszel pont így van. Ha halogatod, ha beszélgetésbe fullasztod, pedig odáig vagy párodért, akkor a szex nem fog jobbá válni. Vigyetek ebbe is életet. Egy titkos helyen összehozott, rögtönzött randevú során olyan élményben részesülhettek, amely még a nagyon rákészült, megtervezett együttlétek során sem.

Ha egymásban találtátok meg a másik feleteket, akkor beszélni kell a vágyaitokról. Ebben is a kölcsönösség a döntő. Szövetségesek vagytok, és a közös cél érdekében tudni kell a másik vágyairól. A megszokás, a rutin is gyilkosa lehet a jó szexnek. Az új helyszínen kívül a technikán is érdemes változtatni, ha ennél is többre vágytok akkor közösen felkereshettek erre szakosodott üzleteket, ahol kiválaszthatjátok, amivel felkorbácsolhatjátok a kedélyeket.

(Forrás: marmalade.hu | salon.com, 1013thejockey.com, expertrain.com/képek)