Jump to content

Ha ezeket tapasztalod, még nem vagy túl az exeden

2017. 01. 18. 17:55

Szakítani mindig fájdalmas dolog, az ember soha nem lehet rá eléggé felkészülve, még akkor sem, ha már lógott a levegőben. Különösen nehéz akkor, ha a két fél közül, az egyik még szereti a másikat.

A nőkre jellemző, hogy sokkal több ideig táplálkoznak a korábbi kapcsolataik emlékéből, mint kellene. Sokkal tovább tart a szakítást feldolgozni, mint a férfiak nagy többségénél.Honnan tudhatod, hogy még nem vagy túl az exeden? Figyeld a jeleket, tested-lelked, elárulja a valódi érzéseidet.

A szakítás utáni új élet kezdete, soha nem egyszerű, hiszen két ember akár hosszabb, akár rövidebb ideig, de egy közös világban élt, megismerte egymást, szerelmesen szerették egymást, kiismerték és megszokták egymás rigolyáit. Az ember szakítás után, nem tudja és nem is szeretné elképzelni (főleg, ha részéről még vannak érzelmek), hogy mást engedjen az életébe.

Mindig ő jár a fejedben, sokat emlegeted...

Ha gyakran emlegeted volt párod, vagy igyekszel olyan helyzeteket teremteni, hogy szóba kerüljön, minden bizonyára, még nem tetted túl magad rajta. Ezzel szemben barátaidnak, családodnak teljes meggyőződéssel állítod, hogy már elmúlt részedről is az érzelem. Ha valakire sokat gondolunk, gyakran emlegetjük, minden bizonnyal még helye van a szívünkben.

Kémkedsz” utána az interneten...

A modern technológiának, az internetnek köszönhetően, mit tesz a legtöbb nő a szakítás után? A közösségi oldalak elterjedésével, az emberek életének egy része nyitott könyvvé vált. Szakítás után, a legtöbb nő két dolgot tesz elkeseredésében, vagy letiltja-törli az expárját, vagy állandóan nézegeti a profilját, hiszen a feltöltött képek, leírt gondolatok alapján sejthetjük és látjuk, hogy mit csinál és mit érez a másik. Bár ez a szokás a nőknél gyakoribb, férfiaknál is előfordul. Bizonyított tény, hogy a frissen szakítottak, vagy még szerelmes emberek hajlamosak célzó szándékkal képeket, idézeteket, gondolatokat megosztani. Ezzel szeretnének üzenni az exeknek, hogy még gondolnak rájuk. Ha folyamatosan nézegeted volt párod adatlapját, esetleg rejtetten címzel neki képeket, idézeteket, minden bizonnyal még szereted.

Mindenkiben őt keresed...

Egy kapcsolatot lezárni soha nem egyszerű. Ha még kötődsz expárodhoz, akkor hajlamos lehetsz úgy randevúzni a továbbiakban, hogy hozzá hasonlót keresel. Minden ember más, pont ettől szép az élet. Ha folyamatosan a volt párod hasonmását keresed, az a lelkedet is megviseli, a régi sebeket is feltépi, és hosszú távon nem célravezető. Lehet,hogy még nincs itt az ideje a randiknak, ne erőltess semmit. Bátran ismerkedj, de ne egyből életed párját, vagy volt párod „pótlékát” keresd. Kapcsolódj ki, szórakozz, ismerkedj, barátkozz. És ne akard görcsösen betölteni az űrt a szívedben.

Hagyd megnyugodni a lelked...

Az egyik legnyilvánvalóbb jele, hogy megrekedtél a múltbéli kapcsolatodban, ha a közös képeket, emlékeket, minden nap többször is megnézegeted. A szép pillanatok felidézése később mosolyt csalhat az arcodra, most viszont napról-napra hidegzuhanyként érhet, ugyanis a volt párod hiánya, ezek hatására egyre elviselhetetlenebbé válik.

Próbálj meg továbblépni!

Fontos, hogy engedd el, ha már végleg lezártátok, akkor nézz előre és ne a múltba kapaszkodj. Ugyanolyan , soha senkivel nem lehet, de ez nem jelenti azt, hogy, ha az igazit sodorja eléd az élet nem lesz majd jobb. Előre nem tudhatod. Lelked egyensúlya és harmóniája miatt, hinned kell, hogy a mostani kapcsolatod vége, valami újnak a kezdete. Próbálj pozitívan tekinteni a jövődre, és ne siettesd a párválasztás. A szakítás utáni időszak tökéletes arra, hogy rendbe szedd gondolataidat, feltöltődj, több időt szentelj önmagadra.

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)