Jump to content

A kapcsolat csendes gyilkosa: a pornó

2016. 08. 19. 20:05

Az internet csodás világában egy kattintással körbeutazhatjuk a bolygót, vagy épp hódolhatunk legvadabb szex fantáziánknak. A gond csak annyi, hogy pont emiatt a valóságot már kevéssé élvezzük, sőt többé már nem csak a középkorúak szenvednek merevedési és szexuális problémáktól, hanem a huszonévesek is.

Angela Gregory amerikai egyik legismertebb szex-terapeutája a BBC-nek adott interjújában beszélt arról a jelenségről, ami megfertőzi a párban élők mindennapjait, a pornóról és annak viselkedéstorzító hatásairól.

Valós vagy valótlan szex?

Meglepő, de akar ember, aki a fenti kérdésre gondolkodás nélkül rávágja, hogy az ágyban űzött hancúr meg sem közelíti a pornó nyújtotta élvezeteket. Furcsa? Angela Gregory lerántja a leplet a miértről.

„Az elmúlt tizenhat év során azt tapasztalom, hogy egyre több fiatal férfit érint a merevedési és szexuális nehézség. Ez a jelenség főként az elmúlt öt évben vált még gyakoribbá, s míg korábban olyan idős férfiak jöttek be hasonló panaszokkal, akik diabétesztől szenvedtek, addig most olyan fiatalok kopogtatnak az ajtón, akiknek semmilyen szervi problémájuk nincsen, mégis képtelenek teljesíteni”- mondta Angela Gregory.

Gregory említett néhány konkrét esetet is, például egy Nick álnevű fiúról, aki 15 évesen kezdett pornót nézni, és függősége addig fajult, amíg képtelen lett a hétköznapi szerelmeskedéstől kielégülni és a sokak számára, már tabunak számító dolgok nyújtottak csak örömöt.

„Egyszer azon kaptam magam, hogy fekszem az ágyban egy lány mellett, aki nagyon tetszett és szerettem volna lefeküdni fele, de egyszerűen nem állt fel”- mesélte Nick. „Vonzódtam hozzá, és kívántam, de a szexuális életem teljesen megváltozott a pornó miatt. Napi két órán át néztem, és a „hagyományos” szexet nem élveztem. Egy nap aztán segítséget kértem.”

Nickhez hasonlóan rengeteg férfi válik pornófüggővé, ám sokuk felismerése nem jut el odáig, hogy káros szenvedélynek hódolnak. Nick 100 nap pornómegvonás után újra normálisnak kezdte érezni szexuális életét, és libidója is visszatért.

Nem megy pornó nélkül?

Az online felnőtt filmen szocializálódóknak komoly problémát jelent egy hús-vér nővel szexelni, mert a való életben a szerelmeskedés nem olyan, mint a filmekben. A probléma ott kezdődik, hogy a pornó „újrakábelezi” az agyat, és a „hétköznapi” nőt kevéssé vonzóvá teszi, mivel az összehasonlítási alapot a pornószínésznők adják. Ha ezen a dolgon túl lendül a férfi, máris szembetalálkozik a másik gonddal: a teljesítési kényszerrel, ugyanis a pornófüggő férfiak úgy vélik, hogy nekik is úgy kell teljesíteni az ágyban, mint a szakmabelieknek.

Angela Gregory hangsúlyozta, hogy minél korábban, fiatalabb korban kezd valaki pornót nézni a neten, annál nagyobb az esély arra, hogy a szexuális élete többé nem lesz kielégítő számára. Felmerülhet a kérdés, melyik gyerek ülne le pornót nézni? Nos, melyik nem? Az ember azt gondolná, hogy a fiatal korosztály nem ül kocsányon lógó szemekkel az online pornó előtt, pedig már a 12-13 évesek is aktív szexfilmnézőnek számítanak.

Gregory szintén egy példán keresztül igyekezett szemléltetni a dolog súlyát. Elmesélte, hogy találkozott egy kisfiúval, aki 13 éves korában már Viagrát szedett, azért mert osztálytársai azt mondták, hogy csak attól fog jól teljesíteni az ágyban.

Az online pornó korunk vírusa, aminek káros mellékhatása, hogy a valóságos szexet sokan már nem tudják annyira élvezni, mint a pornó nyújtotta látványvilágot.

 

Még több izgalmas cikkért keresd a  Marmalade facebook oldalát! 
Forrás: marmalade.hu | Kép: telegraph.co.uk