Jump to content

Szeret, csak nem úgy és nem annyira

2015. 10. 26. 16:00

Bekövetkezhet az életben olyan, amit azelőtt nem is gondoltál, pláne nem tapasztaltál. Társat keresel, és úgy érzed találkoztál olyannal, akiben lehetőséget láttok egymásban. Olyat éltek át együtt, amit eddig még soha, ám a folytatás nem egyértelmű következmény.

Csak pislogsz és nem érted mi történik körülötted. Azok az érzések, amik felszínre törtek köztetek, egyáltalán nem a véletlen következményei. Ti keltettetek egymásban ekkora szenvedélyt, ekkora érzelmeket. Ez szép, nagyon szép, csakhogy a nők általában kapcsolatot szeretnének azzal, aki ilyen érzelmeket vált ki belőlük, ám a férfiak egy hányada ezt nem biztosan így látja helyesnek és követendőnek. Habár rájuk is nagyon nagy hatással bír az ilyen mély érzés felszínre törése, de akár ez annyira új, annyira sosem érzett, hogy megriad saját magától, beijed saját érzéseitől.

Ha már a kapcsolat elején közli, hogy csak jól szeretné érezni magát veled akkor, amikor szabadideje van, és te ebbe belemész, akkor semmi ráróható bűne nincs, hiszen egyenesen megmondta mit szeretne, és te ezt felvállaltad. Ettől függetlenül egy nőnek nehéz lehet még egy ilyet is elengedni, ha tudta, hogy csak átmeneti, rövid időtartamú találkozás lesz, de legalább nem volt hazugság mögötte.

Akkor, ha mást mond, mint amit tesz, ezek egyáltalán nem fedik egymást, nincsenek összhangban, akkor a nőt is elbizonytalanítják. Főleg akkor hangsúlyos ez, ha a találkozások rendre nagyszerűek, sőt egyenesen lehengerlőek, mégis tiltakozik az erősebb nem tagja, hogy a szálak tartósabbak legyenek. Félti a függetlenségét, fél attól, hogy valaki, csakis egy valaki társává váljon. Mitől lehet ez, amikor annyira csodás kettőtök között minden abban a néhány órában, esetleg néhány napban?

Egyik magyarázat az lehet, tart attól, hogy nem alkalmas egy hosszú távú kapcsolatra, igazi kapcsolatra. Fél attól, hogy nem fog tudni megfelelni onnantól kezdve annak az elvárásnak, amit néhány órában, napban intenzíven tud feléd táplálni. Attól retteg, hogy ez több napon keresztül sem működne, nemhogy éveken, évtizedeken keresztül. Inkább bele sem kezd.
Lehet, hogy úgy érzi, erre a kötöttségre nincs is szüksége. Függetlensége mindennél többet jelent számára, ezért görcsösen ragaszkodik is hozzá. Ettől még érző lény, szereti, ha szeretik, és viszont tud szeretni. Igazán odaadó, nagy hőfokon égő, szenvedélyes és még lehet, hogy felcsillan szívében a szerelem érzése, de leküzdi magában, ha úgy érzi, hogy veszélyben van agglegény és független életmódja.
Élete során többször megélhetett kellemetlen helyzeteket ez a férfi. Mivel nem szeretné ezt újból átélni, így inkább csak felszínesen kezeli a kapcsolatokat. Csak valameddig enged a csábításnak, amikor pedig veszélyesen hasonlítani kezd egy olyan kapcsolathoz, amelyiknek csúnya vége lett és megégette magát, óvatosan vagy nem óvatosan, de kivonul az életedből.
Az is lehet, hogy az a család, amelyben felnőtt, éppen ezt a modellt mutatta neki, így teljesen természetesnek veszi saját viselkedését.

Egy kapcsolathoz két ember kell. Egy nőnek pedig éreznie kell, mikor kell egy ilyen kapcsolatban benne maradnia vagy kiszállnia attól függően, hogy az ő igényeihez ez mennyire illeszkedik.

(Kép forrása: alliswall.com)