Jump to content

Szellemek a múltból

2015. 07. 23. 15:30

Előfordult már, hogy nagy nehezen végre lezártál egy múltbéli kapcsolatot, majd a sors újra keresztezte kettőtök útját? Nem csoda, ha elbizonytalanodsz és nem tudod mihez kezdj. Most adunk néhány tippet.

Nagy valószínűséggel mindenki életében előfordult már, hogy egy régi barát újra felbukkant az életében (netán újra és újra). Az ilyen embereknek külön pszichológiájuk van, nekik ugyanis semmi sem elég jó. Lehet, hogy már rég van valakije, sőt, valószínű, hogy már évek óta nős. Mégis utánad sóvárog. De emlékezz arra, hogy bizony okkal nem vagytok együtt.

Ha rengeteg szenvedés kísérte a kapcsolat lezárását, akkor persze nem régi ismerősként tekintünk arra az illetőre, sokkal inkább egy szellemre, aki kéretlenül kísért. Ráadásul, ha még nem lenne elég bajunk, ez a szellem bebocsátást kér a jelenlegi életünkbe. Ahol nincs helye már. Ilyenkor két dolgot tehetünk:

1. Helyet csinálunk neki újra az életünkben.
2. Kitessékeljük.

Ha az első lehetőséget választjuk, vállalnunk kell, hogy újra fenekestül felborítja egész addigi életünket. Bármennyire is sima ügynek tűnik az egész, ne dőljünk be a látszatnak. Sosem lesz egyszerű. Ez a fajta szellem, aki újra életünk részévé akar válni, káoszt és bizonytalanságot hoz majd az életünkbe. Gondolj vissza: volt már egyáltalán egyszerű ezzel az emberrel? Valószínűleg mindig ott járt a nyomában a bonyodalom és a bizonytalanság. Reménykedhetsz, hogy ezúttal tényleg minden más lesz, de – hacsak nem vagy Carrie a Szex és New Yorkból – ez a Mr. Big sosem fog megváltozni.

Ha bölcsebb vagy, a második lehetőséget választod. Reménykedhetsz életed végéig, vagy végre a sarkadra állsz. Nem hagyod, hogy életed végéig befolyásoljon, és szépen helyre teszed. Ha ezt elmulasztod, újra és újra megpróbál életed részévé válni, amíg úgy nem viselkedsz vele, mint ahogyan az „igazi” szellemekkel szokás: elismerjük a jelenlétüket, és felszólítjuk a távozásra.


Fotó: flickr.com/Karen