Jump to content

Így léphetsz tovább egy hosszú kapcsolat végén

2015. 06. 19. 11:28

Mintha a fél karodat veszítetted volna el, amikor véget ért hosszú évek harmóniája után a kapcsolatod. Azt sem tudod, mihez kezdjél, már nem is emlékszel, milyen volt Őelőtte az életed. Segítünk neked talpra állni és tovább lépni!

-Hagyd magad gyászolni!

Persze csak észszerű kereteken belül. Kell, hogy időd hagyjál magadnak arra, hogy elbúcsúztasd és elfelejtsed az exedet, hiszen valóban sok időt töltöttetek együtt és temérdek emlék fűz össze. Ne nyomd el magadban a negatív érzéseket! Mint a temetéseken, itt is megvan a helye és az ideje a gyásznak, de fel kell ismerni azt is, ha már csak örlődsz a kapcsolatod romjai felett, ha egyre a múlt sérelmein kérődzöl. Ha hetek óta másról sem tudsz beszélni, mint a szakításodról, ha örökösen panaszkodsz és sírdogálsz a barátnőid vállán, akik szemmel láthatólag egyre kevésbé szimpatizálnak veled, akkor az egy biztos jel arra, hogy valóban érdemes lenne továbblépni.

-Tanulj meg egyedül csinálni dolgokat!

Lehet, hogy eddig a pasid intézte az autó téli-nyári gumijának cseréjét, ő csavarta be a villanykörtét, vagy szerelte meg a csöpögő csapot. Talán el sem hiszed magadról, de ezekre a feladatokra te ugyanúgy képes vagy, és milyen büszke leszel majd magadra, ha sikerül megcsinálnod! Légy független, erős nő, vedd a saját kezedbe az életed irányítását!

-Ne hagyjál fel azokkal a dolgokkal, amiket korábban közösen csináltatok!

Szerettél vele futni, kirándulni, utazni, vagy moziba járni? Mehetsz egyedül is! Nem kell lemondanod a hobbijaidról, csak azért, mert éppen nem akad hozzá partnered. Még utazni is lehet nagyon szórakoztató egyedül, nyugodtan támaszkodhatsz a saját nagyszerű képességeidre!

-Ha képes vagy már rá, találd ki, hogyan maradhattok barátok.

Ha éveken át együtt voltatok, akkor a párod valószínűleg az egyik legjobb barátod is. Nem kell, hogy örökre elveszítsed őt! Ha mindketten le tudtátok magatokban zárni a múltat, akkor valójában semmi akadálya annak, hogy új alapokra helyezzétek a kapcsolatot!

(Kép: Mirasview)