Amerikai kutatók állítása szerint ha korábbra tesszük a vacsora idejét, illetve megtartóztatjuk magunkat az éjszakába nyúló falatozásoktól, azzal csökkenteni tudjuk a mellrák kialakulásának kockázatát is. Azok a nők pedig, akik korábban vacsoráztak, és így tovább koplaltak két étkezés, az estebéd és a reggeli között, sokkal jobban az egészséges szinten tudták tartani a vércukrukat. Minden három órányi esti böjttel ugyanis 4%-kal csökkenthető a glükóz szintje, függetlenül attól, mennyit is ettünk vacsorára, állítják a szakemberek.
Korábbi vizsgálatokból kiderült, hogy azoknál a nőknél, akiknek magasabb a vércukra, sokkal nagyobb eséllyel alakul ki a rák még akkor is, ha amúgy nem szenvednek cukorbetegségtől.
A tudósok szerint az lenne az ideális az egészségünk szempontjából, ha naponta ötször ennénk kisebb adagokat, éjszaka pedig legalább 12 órán keresztül koplalnánk, azaz nem ennénk semmit. Ráadásul minél több idő telik el a vacsora és a reggeli között, annál kevesebb kalóriát veszünk magunkhoz, derül ki a vizsgálatokból. A
zzal tehát, hogy lemondunk a tévé mellé elfogyasztott rágcsákról és a lefekvés előtti cukrosabb fogásokról, nem csak egészségesebbek és karcsúbbak lehetünk, de a mellrák kockázatát is jelentősen csökkenthetjük.
(Kép: womanshealthmag.com)