Jump to content

5 dolog, ami könnyedén hazavágja a libidódat

2015. 03. 16. 11:21

Kiegyensúlyozott párkapcsolatban élsz, szereted a párodat, mégsincs kedved esténként a romantikához? Lehet, hogy a probléma a hálószobádban, a diétádban, vagy a gazdasági helyzetben rejtőzik!

1.- Rendetlen hálószoba:

Hogy néz ki a lakásod legintimebb helysége? Bevetetlen az ágyad? Az éjjeliszekrényeden halomban állnak a könyvek? Az ágy alatt virgonc porcicák kergetik egymást? A szék karfájára ki van dobálva az összes ruhád az elmúlt három hétről? Talán ideje lenne egy kis rendet csapni! Kutatások bizonyítják ugyanis, hogy a rendetlen hálószoba nem csak boldogtalansághoz és enyhe depresszióhoz vezet, de bizony még a libidót is jócskán lecsökkenti. Különösen a nők hajlamosak arra, hogy szex közben elterelje a figyelmüket valamilyen zavaró tényező, így ahelyett, hogy a párjukkal való együttlétnek örülnének, egyre az a gondolat jár a fejükben, hogy ki kellene mosni a függönyt, vagy le kellene pucolni az ablakot. A tavaszi megújulás jegyében tehát itt az ideje egy nagytakarításnak is!

2.- Düh:

Főleg a nőknek van hajlama arra, hogy a párjuk iránt érzet düh, idegesség, neheztelés, vagy ki nem mondott sérelmek elnyomják a szexuális vágyukat. Így azonban könnyen tönkre mehet a kapcsolat is, ha nem vigyázunk! Ha úgy érzed, sok kellemetlen dolog nyomja a bögyödet, inkább derítsd ki ezek okát, és beszéld át a pároddal őket!

3.- Tökéletességre törekvés:

A párod szeretne veled összebújni, de a te fejedben temérdek gond kavarog? Ki kellene rakni a mosást, a kisbabád mindjárt felébred, épp most estél haza az edzésről, izzadt és fáradt vagy, és különben is, még vissza sem hívtad az édesanyádat telefonon? Nem kell mindig a tökéletes pillanatra várni, vagy a makulátlan formádat nyújtani! Engedd el, és érezd csak egyszerűen jól magadat! A párodnak pedig biztosan izzadtan és kócosan is tetszeni fogsz!

4.- Gazdaság:

Kutatások bizonyítják, hogy az anyagiak, vagy a munkahely bizonytalansága feletti aggódás bizony igen gyakran begyűrűzik a hálószobába is, tönkretéve a házaséletet. Ne hagyd, hogy éjjel-nappal a gondok kavarogjanak a fejedben. Inkább különíts el ezeknek a gondolatoknak egy időszakot, amikor foglalkozol velük, a problémákat pedig igyekezz proaktívan megközelíteni! Mit tehetsz annak érdekében, hogy másképp alakuljanak a dolgaid? Ha pedig nincs rá befolyásod, akkor aggódni sem érdemes felettük. És azt se felejtsd el, hogy a szex nagyon jó stresszlevezető is, így terápiának sem utolsó!

5.- Magas koleszterinszint:

Egy friss tanulmány összefüggést talált a nőknél a magas koleszterinszint és a libidó hiánya között. A koleszterin ugyanis megtapad az érfalakon, így csökken a véráramlás hatékonysága is. Nincs más teendőnk tehát, mint megváltoztatni a diétánkat, odafigyelve, hogy lecsökkentsük a zsírok és növeljük az elfogyasztott zöldségek és gyümölcsök mennyiségét.

(Kép: emed.com.au)