Jump to content

A tökéletes női forma geometriája

2015. 03. 15. 11:02

Végre megvan a matematikai magyarázata annak, hogy mi az, amit a férfiak Jennifer Lopezben, vagy Kim Kardashianban olyan ellenállhatatlanul vonzónak találnak! Hölgyek, remek hírünk van: többet nem kell a fenekünk mérete miatt aggódni!

Igazán szerencsés lehetett az a tudós, aki arra választottak ki, hogy a női idomok geometriáját, illetve a feminin formák férfiszemmel legtökéletesebb szögét és hajlását viszgálja meg tüzetesen. Fáradtságos munkájuknak hála így viszont meg is van a díjnyertes arány. Íme.

A kutatók eredményei szerint akkor a legvonzóbb egy női forma, ha a derék és a fenék vonala 45 fokos szöget zár be egymással.

A kutatók szerint ez a 45 fokos szöget bezáró ideális forma egészen az emberiség történelmének kezdetére datálódik. Az ilyen formával rendelkező ősasszonyoknak ugyanis a terhesség során kevésbé deformálódott el az alakja, így sokkal több gyereket voltak képesek megszülni. Enélkül a hajlás nélkül ugyanis a terhesség során a csípőkre kifejtett nyomás 800%-osára növekszik, ami jelentős mértékben rontja a mozgáskoordinációt amellett, hogy rengeteg egészségügyi kockázattal is jár. A férfiaknak tehát evolúciós okoból jobban tetszenek az ilyen felépítésű hölgyek.

A szakemberek azt állítják, sokat segíthet a nők testének pozitív megítélésén ha a fenekük alakja formásan kerekded, ám a fent említett 45 fokos szög az igazi adu ász.

A kutatás során 300 különböző női forma sziluettjét mutatták meg féfiaknak, arra kérve őket, hogy ítéljék meg őket vonzóság szempontjából. Így derült ki, hogy az urak nagy részének azok a nők tetszenek igazán, akiknek a feneke és a dereka 45 fokos szöget zár be egymással. A vizsgálatból arra is fény derült, hogy a fenekek mérete és formája nem nyomott olyan sokat a latban, mint azt elsőre gondolnánk.

-Azoknak a férfiak, akik azt hitték magukról, hogy a méretes popók elkötelezett rajongói, valójában inkább a gerincoszlop volt a gyengéjük. -magyarázta a kutatás vezetője meglepő eredményeiket.

-A férfiak a hölgyek fenekére vetik a pillantásukat, és valójában talán nincsenek is tisztában vele, hogy igazából a gerincoszlopukról szereznek be hasznosnak tűnő információkat.

Mindez azonban csuda jó hír azoknak a hölgyeknek, akik eddig a fenekük mérete miatt aggódtak.

(Kép: desogeze.com, self.com)