Jump to content

4 meglepő tény a Valentin napról

2015. 02. 04. 11:10

Már csak tíz nap, és itt van a Valentin nap. Van aki szereti, de bizonyára akad olyan is, aki rosszul van a ’felülről ránk erőltetett’ romantikától. Akárhogy is, a város számos pontját fogják rózsaszín szívecskék, piros rózsacsokrok és andalgó szerelmespárok tarkítani, jobban teszik a fanyalgók is, ha lélekben előre felkészülnek a szerelem napjának őrületére!

Ha amúgy nem épp a kedvenc napod a Valentin nap, mire elolvasod ezt a négy meglepő tényt, fogadjunk, hogy neked is kedved szottyan majd a pároddal összebújva ünnepelni!

1.- Már az ókori rómaiak is... A Valentin napról kevesen tudják, hogy milyen régi időkre nyúlik vissza. Az eredetét némi homály fedi ugyan, e jeles nappal kapcsolatban rögtön két elmélet is tartja magát. Az első szerint a mai Valentin napnak egy pajkos római fesztivál lehetett az őse, melyet február 15-én ünnepeltek. Lupercalia napjának ünnepén meztelen fiatal férfiaknak kellett fiatal lányokat elfenekelniük, hogy ekként is elősegítsék a termékenységüket. Ha mást nem is, de a hangulatot biztosan meghozta az össznépi popsi paskolás... A második teória II. Claudius császár idejére teszi a Valentin nap kialakulását. A császár ugyanis nem engedte, hogy fiatal férfiak megházasodhassanak birodalmában, azt gondolta ugyanis, hogy a házasélet lerontaná a katonái harci kedvét. Szent Valentin azonban ellenállt a császári parancsnak és titokban összeházasította a fiatalokat. Emiatt végül ki is végeztette a császár, mégpedig éppen február 14-én.

2.- Nem kell búsulni, ha idén még nem tudod a pároddal ünnepelni a Valentin napot! Nyugtasson a tudat, hogy nagy eséllyel indulnak a párkeresésben az egyedülálló hölgyek! Egy kutatás szerint ugyanis 119 huszonéves szingli pasira 100 egyedülálló hasonló korú nő jut. Nem kell tehát összeveszni, mindenkinek bőven jut az urakból, így jövőre már biztosan lesz valaki, akitől ajándékot kaphatsz!

3.- Piros rózsa – a szerelem virága. Ha hezitálnál, hogy milyen ajándékkal kedveskedjél szerelmednek e jeles napon, akkor megsúgjuk, hogy Vénusznak, a szerelem istennőjének a vörös rózsa a kedvenc virága. Így természetesen egy hatalmas rózsacsokor jár a te Vénuszodnak is!

4.- Ha azonban a virág mellé még szívesen kényeztetnéd is szíved hölgyét, Valentin napon a csokoládé sem rossz választás! Hiszen már több, mint 140 éve annak, hogy megjelent az első Valentin-napi csokoládé Richard Cadbury jóvoltából, még 1868-ban.

(Kép: bestvalentinesday2015.com)