Jump to content

5 tipp a jó szexhez

2015. 01. 31. 18:20

Bizonyára rengeteg tanácsot és tippet hallottunk már, hogy mivel tudjuk felpezsdíteni vagy javítani szexuális életünkön. A Google-on is rákereshettünk párszor. Most sokkal átfogóbb tippeket olvashatunk!

Ha már többször rákerestünk a tuti szextippekre, valószínűleg annyi információt kaptunk, hogy beleszédültünk. Ráadásul sokszor egymásnak ellentmondó információkat. Erogén zónák, izgalmas helyszínek vagy tuti technikák? Sajnos nincs biztos recept, ezek mindegyike egyénfüggő.

Most néhány olyan tippet olvashatunk, ami sokkal általánosabb és átfogóbb a fentieknél. Ugyanakkor némelyik elég meglepő is lehet, de egy próbát mindenképpen megér.

1. Előre tervezés
Mindig azt halljuk, hogy a spontán szex a jó. Mi több, a Hollywood-i filmek is ráerősítenek erre: a fantasztikus szexjelenetek mindig váratlanul, szenvedélyesen, kiszámíthatatlanul történnek. Hát persze. Ha hosszú ideje párkapcsolatban élsz, emlékezz vissza, milyen volt, amikor csak randiztatok. Ugye, hogy rákészültél a randira? Hogy hátha megtörténik, hátha úgy alakul az X-edik randin, hogy egymáséi lesztek. Szőrtelenítés, szexi fehérnemű, testápoló. Naná, meg volt tervezve az egész. A rákészülés igenis beindítja a fantáziát. Ha közlöd a pasiddal/élettársaddal/férjeddel hogy melyik nap készülsz egy kis meglepetéssel, várni fogja. Sőt, mindkettőtöket felcsigázza majd a gondolat, hogy végre csak egymással foglalkoztok majd.

2. Gyakoriság
Azt mondják, a gyakoriság nem számít. Jaj, dehogynem. Főleg a férfiaknak. Akármennyire is nincs hozzá kedved, mert éppen veszekedtetek vagy nem mosogatott el, ne zárkózz el a nagyszerű szex lehetőségétől. Ha hátat fordítasz a párodnak, még csak esélyt sem adsz, hogy felkeltse az érdeklődést. Mindannyian tudjuk, hogy csak ennyi kell hozzá. A többi csak kifogás.

3. A tettek mezeje
A kommunikáció fontos. De nem kell mindig beszélnünk, az ágyban sokkal nagyobb szerepet játszanak az érzékeink, mint a beszéd. Hagyatkozzunk az érzékeinkre, leginkább a tapintásra, és figyeljük a másik reakcióját. Nagyon izgalmas tud lenni, ha tompítunk a többi érzékünkön (pl. bekötjük a partnerünk szemét), de mindig figyeljünk a másikra is, ne erőltessünk semmit. Ez az első számú szabály.

4. Fesztelenség és kényelem
A jó szex nem arról szól, hogy 20 különböző pózzal villogunk a partnerünk előtt. Ez egyrészt fárasztó, másrészt nem garancia semmire sem. Élvezzétek ki az aktuális pózt, addig, amíg csak lehet. Amíg kényelmes és amíg élvezetet okoz.

5. Személyesség
A romantikus filmekben egymás szemébe mélyedve jutnak el a csúcsra. Na igen, ez egy újabb tévhit. Mindenki más, és van, aki legalább ennyit szeretne meghagyni magának. Vannak pillanatok, amikor a partnerre kell koncentrálni, és van, amikor magunkra. Semmi sem kötelez minket, hogy mások által felállított szabályokhoz igazodjunk. Csukjuk be a szemünket nyugodtan. A hol hangosabb, hol halkabb sikolyokkal ugyanez a helyzet. Ne játsszunk meg semmit.

 

www.huffingtonpost.com