Jump to content

8 ok, amiért a szex nagyon egészséges

2015. 01. 28. 11:13

A szex nem csak élvezetes, de számos egészségügyi előnnyel is jár, amellett, hogy a kapcsolatot is feldobja a rendszeres, szenvedélyes együttlét.

1.- Fogyhatsz tőle.

Hiszen a szex is testmozgásnak minősül, fél óra hancúrozással ráadásul 75-150 kalóriát is elégethetsz. Kalóriaégetés szempontjából a szex majdnem olyan, mint a jóga, (ahol 114 kalóriát égetsz el 30 perc alatt), a táncolás (129 kcal/30 perc), vagy a sétálás (153 kcal/fél óra).

2.- Egészségesen tartja a szívedet.

Statisztikai adatok bizonyítják, hogy a nők körében a szívproblémák jelentik a legfőbb halálokot. Szexszel azonban sokat tehetünk a szívünk egészségéért is, hiszen a lepedőakrobatika megemeli a pulzust és felgyorsítja a véráramlást is. Kutatások bizonyítják, hogy heti két-három alkalom felére csökkenti a szívroham kockázatát.

3.- Jobban alszol tőle.

Ha a stressztől, vagy szorongás miatt nehezen alszol el, a szex ebben is sokat segít! Azok az emberek ugyanis, akik rendszeres nemi életet élnek, a stresszt is jobban kezelik!

4.- Segíti az immunrendszeredet.

Ha aggódsz a környezetedben lévő járványok, betegségek, vírusok és bacilusok miatt, akkor megnyugtató lesz számodra a hír, hogy a hálószobában is erősítheted az immunrendszeredet. A hetente leagább egyszer szexelő egyéneknek ugyanis 30%-kal több immunoglobulin A nevű antitestet termel a szervezete, ami az immunrendszer erősítéséért felelős.

5.- Javítja a mentális egészséget.

A meghitt kapcsolatban megélt szerelem segít csökkenteni a stresszt, a depresszióra való hajlamot, és csökkenti a magas vérnyomást.

6.- Fájdalomcsillapító hatással bír.

Nem csak hogy nem lehet többé kifogás az intimitás ellen a fájós fej, hanem egyenesen indokolttá teszi a migrén az esti szexet! Az együttlét során ugyanis endorfint és oxitocint termel a szervezet, melyek természetes fájdalomcsillapítók.

7.- Csökkenti az inkontinenciára való hajlamot.

Hasonlóan a Kegel-gyakrolatokhoz, a szex megerősíti azokat az izmokat, melyeknek elgyengülése végül inkontinenciához vezethet.

8.- Szebb lesz tőle a bőrünk.

Szex közben ugyanis felszabadul a szervezetben egy DHEA nevezetű hormon, ami nem csak a depresszióra való hajlamot csökkenti és erősíti az immunrendszert, de a bőrünk is egészségesebb lesz tőle.

(Kép: lajmi.net)