Jump to content

7 ok, amiért többet kell szexelned

2015. 01. 28. 19:40

A szex nem csak önmagában jó élmény. Számos pozitív egészségügyi, élettani és mentális hatása van, melyek elengedhetetlenek a tartós és boldog párkapcsolat fenntartásához.

1. Az orgazmus távol tartja az orvost

Számtalan kutatás és tanulmány bizonyítja, hogy a szex jót tesz az egészségnek, remek mozgás és számtalan jótékony hatással bír. Egy intenzív szexuális együttlét felér egy edzéssel, segít abban, hogy jobban aludj, erősíti és formálja az izmokat, és csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

2. A szex közelebb hoz

A szeretkezés nem csak szexuálisan, hanem érzelmileg is segít közelebb kerülni a másikhoz. Orgazmus közben a szervezeted megtelik oxitocinnal, márpedig ez a hormon felelős a két ember közötti érzelmi kötődés kialakulásában. A fizikai erősödés mellett lelki megerősödést is kaphat a kapcsolatotok, mely tovább mélyíti az érzelmeket.

3. A jó szex segít a bőrnek

A szex szebbé is tehet, gondoltad volna? A szexuális együttlét során élénkül a vérkeringés, a szervezetedben ezáltal megnövekvő oxigén mennyiség pedig a bőrödön is sugározni fog. Ráadásul a szex kiegyenlíti a hormonszintedet, mely megszüntetheti a fennálló bőrproblémákat.

4. Jót tesz az önbizalomnak

A gondolat, hogy szexuálisan izgatsz valakit, és képes vagy párod vágyait felturbózni és kielégíteni, önmagában növeli az önbizalmadat. Ezáltal az élet más területein is különlegesebbnek és kívánatosabbnak érezheted magad. Jól érzed magad, párod is jól érzi magát, ketten együtt pedig még magabiztosabbak lesztek!

5. Könnyíti a menstruációt

A rendszeres és kielégítő szexuális élet enyhíti a menstruáció panaszait, és csökkentheti a vérzés idejét. Az orgazmus összehúzza a méhet, a gyakori összehúzódások pedig csökkentik a vérnyálkahártya vastagságát, ami azt jelenti, hogy az rövidebb ideig, és kisebb mennyiségben fog leválni a vérzés ideje alatt. Ez pedig neked is, párodnak is jó hír!

6. Enyhíti a feszültséget

A szex során endorfint termel a szervezet, mely csökkenti a feszültséget, segít megnyugodni, ezáltal pedig boldogabbá válni. Ha a szervezetedben kevesebb a feszültség, az élet minden területén is kevesebb lesz a feszültség. A szexnél egyszerűbb, olcsóbb és jobb boldogság pirula nincs is!

7. Az orgazmus okosabbá tesz

Igen, akár hiszed, akár nem. Az orgazmus során felélénkül a vérkeringés, mely az agyadba is több vért és tápanyagot juttat. Ráadsául az orgazmus nem csak az agy bizonyos területeit élénkíti fel, hanem az egész agyat! 

(Fotó: pictures4ever)