Jump to content

Ez történik, ha válaszolsz egy ismeretlentől jövő bókra

2015. 01. 16. 11:18

Egy fiatal lány különleges kísérletbe kezdett. Arra volt kíváncsi, mi történik, ha az ismeretlen férfiaktól érkező bókokra kedvesen reagál. Csúnyán meg is kapta érte a magáét...

A 18 éves Gweneth Bateman, sok más lányhoz hasonlóan, gyakran belefutott egy kínos problémába. Ha egy ismeretlen fiú udvarlásnak szánt üzenetet küldött neki a Twitteren, a Tinderen, vagy más internetes felületen keresztül, és arra nem válaszolt, csúnyán lehordták érte, gorombának tartva a lányt viselkedéséért.

Ezért a lány úgy döntött, kipróbálja, mi törénik, ha pozitívan reagálja le a kéretlen bókokat. Amit kapott érte, az egyszerre döbbenetes és elkeserítő.

„Igazán csodálatos vagy!” –írta neki az egyik fiú, amire Gweneth annyit válaszolt: „Igen.” A srác ezen úgy tűnik, megsértődött, mert a következő üzenetében csak annyit írt: „Igazából nem is vagy olyan jó.” Volt, aki még ennél is tovább ment, gátlástalanul inzultálva a magabiztos lányt.

-Elképesztő mennyiségű támogató és negatív választ is kaptam. Az emberek közt olyanok is voltak, akik azt állították, remélik, hogy rákos leszek. –mesélt élményeiről a BuzzFeednek.

Gweneth szerint mindez csak azt illusztrálja, milyen kényelmetlenül érzik magukat a fiúk egy olyan lánytól, aki tisztában van a saját értékeivel.

-A válaszok javarészt negatívak voltak. Azt hiszem ez azért van, mert ha olyan információval találják magukat szemben, amit nem kedvelnek, úgy érzik, azonnal támadniuk kell. Sok férfi szemében a szépség, a lazaság, a szexisség olyan adományok, amiket csak és kizárólag ők nyújthatnak egy nőnek. Zavarba jönnek, vagy agresszívak lesznek, ha megmutatod nekik, ezekkel a tulajdonságokkal eddig is rendelkeztél.

(Kép: zmonline.com)