Jump to content

Bőr alá ültetett fogamzásgátló chip válthatja fel a tablettát

2015. 01. 04. 11:12

A nők számára a fogamzásgátló tabletta szedése a kényelmi szempontok mellett igazi nyűg lehet, hiszen a temérdek dolog mellé, amit nap, mint nap fejben kell tartaniuk, még ez is csatlakozik. Ám lehet, hogy ennek az időszaknak vége, és nem kell azon aggódnunk, hogy vajon bevettük-e időben az aznapi napi bogyót!

Amerikai kutatók, úgy tűnik, most végre kifejlesztették a legtökéletesebb fogamzásgátló módszert! A bőr alá ültetett chip naponta adagolja a gyógyszert magától, így nem kell többé észben tartani a tabletta beszedését.

A bélyegpecsét nagyságú szerkezet ráadásul akár 16 éven keresztül is használható gond nélkül, ha pedig időközben mégiscsak gyermekvállalásra adná a bechipezett hölgy a fejét, távirányító segítségével egy mozdulattal lekapcsolhatja a szerkezetet, majd a szülés után ugyanilyen könnyedén visszaállíthatja az eredeti fogamzásgátló funkciót. A chipet a fenék alsó részének, vagy a felső karnak a bőre alá ületnék egy 30 perces rutinműtét során.

A forradalmi megoldást előreláthatólag 2018-ban dobják piacra, addig azonban még temérdek dolga van vele a fejlesztőknek. Meg kell például találniuk annak a módját, hogy hogyan akadályozhatják meg, hogy hackerek vegyék át az irányítást a bőr alá ültetett chipek felett.

Feltalálója Robert Langer, a világ egyik vezető tudósa, aki korábban már olyan más, izgalmas találmányokhoz is adta a nevét, mint például a hajlakk, ami képes a legbodrosabb frizurákat is megregulázni.

(Kép: timesofmalta.com)