Jump to content

3 tévhit a női szexualitásról

2014. 12. 13. 20:42

Napjainkban a média által is felvállalt női szexualitás többnyire még mindig kimerül a tamponreklámokban, és még mindig rengeteg a vakfolt a témában. Nem csak a külvilág, de a felvilágosultnak vélt hölgyek fejében is zavar van egy-két dolgot illetően. Most eloszlatunk néhány tévhitet!

1. A legtöbb nő nem él át orgazmust.
Sok nő azért aggódik, hogy egyszerűen nem lesz orgazmusa. Legalábbis sokszor, sok helyről hallottuk már ezt. Egy 2009-es felmérés szerint a nők nagyrésze sosem jut el a csúcsra. Egy másik tanulmányban 100 nőt vizsgáltak az elmúlt 80 év során, és az derült ki, hogy a vizsgált személyek 11 százaléka sosem élt át orgazmust. Arra a vizsgálat sajnos nem mutatott rá, hogy a nők kevésbé hajlamosak beszélni a szexről és azzal kapcsolatos tapasztalataikról, mint a férfiak.

2. A nők 30 évesen vannak szexualitásuk csúcspontján.
Ez az elmélet egy 1953-as tanulmányra vezethető vissza – tehát abban a korban, amikor a nők még 15 gyereket szültek és egyetlen céljuk a férfiak kiszolgálása volt (na jó, csak annyit akartunk mondani, hogy más szerepnek kellett megfelelniük). Alfred Kinsey kutató akkoriban arra mutatott rá, hogy a 30-as éveikben járó nők hajlamosabbak a csúcsra jutni, mint fiatalabb társaik. Nemrégiben azonban 600, 40 és 65 év közötti nő között végeztek kutatást és azt találták, hogy azok a hölgyek, akik pozitívan viszonyulnak a szexualitáshoz, háromszor nagyobb eséllyel maradnak szexuálisan aktívak a változó korban is.

3. A nők kevésbé vizuálisak férfi társaiknál.
Sokak szerint a férfiak egyszerűen „úgy vannak bekötve”, hogy állandóan vizualizálnak egy hölgyet – többnyire egyébként azt a képet hívják elő, amit a média folyton eléjük tár, vagyis a vékony, 90-60-90 paraméterekkel rendelkező hölgyeket. Míg a nők nem feltétlenül a Ken típusú férfiakat tartja csábítónak, attól még nem kevésbé vizuálisak, mint a férfiak. A Queens Egyetem kutatója, Meredith Chivers is osztja ezt a nézetet, és rámutatott, hogy mindössze annyi a különbség, hogy a nők nem szívesen beszélnek vágyaik tárgyáról.www.huffingtonpost.com

fotó: mic.com/HBO