Jump to content

Így frissítsd fel a langyosodó kapcsolatod!

2014. 10. 22. 12:15

Egy kutatás szerint a párok elégedettsége egy hosszú távú kapcsolatban a következő tényezőktől függ: pozitívan gondolkodnak-e a másikról, gondolnak-e egymásra, amikor külön vannak, érzelmesen viselkednek-e egymással szemben, vannak-e új, kihívásokkal kecsegtető közös elfoglaltságaik, külön-külön is boldog életet élnek-e, illetve természetesen a szexuális életüktől.

Bár minden hosszú távú kapcsolatban vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, elérkezhet az az idő, amikor az egész inkább a langyos állóvízhez kezd el hasonlítani. Mit tehetünk, hogy felpezsdítsük a lábmosót és élvezetes jacuzzizást varázsoljunk belőle? Íme néhány praktikus tanács, amivel megfűszerezheted a párkapcsolatod:

-Próbáljatok ki új programokat együtt! Legyen ez akár egy új sport, közös nyelvtanulás, hétvégi kirándulás, vagy páros masszázs, a lényeg a rutintól való elszakadás és a kihívás legyen!

-Írjatok közös bakancslistát! Vegyétek fel az összes olyan dolgot a listára, amit együtt szeretnétek csinálni, majd válasszatok ki hármat, ami a következő három hónap feladata legyen!

-Dobjátok ki az összes kütyüt a hálószobából! A közös háló kettőtökről szójon, tévének, laptopnak, telefonnak ne ott legyen a helye.

-Járjatok el minirandikra! Ha nincs időtök heti rendszerességgel elmenni vacsorázni, akkor reggelizzetek néhanapján együtt, vagy fussatok össze a városban egy ebédre.

-Beszéljétek meg, kinek mire van igénye! Mondjátok el, ki mire vágyik, mit szeretne a másiktól.

-Fontos a dicséret is! Beszéljétek meg, ki mit szeret a másikban, miért hálás neki a közös életetekben. Akár papírra is leírhatjátok előtte, így még őszintébb lesz a bók.

-Sportoljatok együtt, a közös izzadás ugyanis nem csak a motivációt, és a teljesítményt fokozza, de a kapcsolatot is erősíti!

-A problémákról néha beszéljetek mással is a kapcsolaton kívül. Több szem többet lát, egy külső megfigyelő hasznos tanácsokat adhat az elakadásoknál is!

-Osszátok fel igazságosan a házimunkát, így senkinek sem kell beleragadnia egy életen át a mosogatás nyűgébe.

-Fontos, hogy tudjatok egymásnak megbocsájtani egy nagyobb konfliktus után is!

-Hogy felfrissítsétek a szexet, írjátok fel cédulákra, mi az a fantáziátok, amire igazán vágytok, majd dobjátok bele a cetliket egy dobozba, hogy onnan időnként felváltva előhúzhassatok egyet.

-Ütemezzétek be a házaséletet! Nem csak a spontán szex a nyerő, ha mindketten elfoglaltak és fáradtak vagytok, könnyen előfordulhat, hogy a végén nem jut időtök egymásra. Válasszatok ki egy fix időpontot a gyöngédségre azt ne csaljátok el!

(Greatist, kép: funmozar.com)