Jump to content

A drága jegygyűrű szomorú következményei

2014. 10. 17. 11:37

Kiábrándító hírünk van azok számára, akiknek hatalmas, csillogó gyémántgyűrűvel kérték meg a kezüket: a ragyogó ékszer felett érzett öröm bizony korai volt. Egy friss kutatás ugyanis megállapította, hogy minél drágább a jegygyűrű, annál rövidebb lesz a házasság...

Az amerikai kutatás során háromezer felnőttet faggattak ki házasodási szokásaikról és arról, mennyi pénzt szántak annak idején a jegygyűrűre. Ebből kiderült, hogy azok a férfiak, akik 2-4000 dollárt költöttek az eljegyzési gyűrűre másfélszer nagyobb eséllyel váltak el később a feleségüktől, akik pedig 20.000 dollárnál is többet fizettek a gyűrűért, azoknak három és félszer gyakrabban ment tönkre a házassága, mint azoknak, akik csupán 500-2000 dollárt költöttek rá.

Azért a ló másik oldalára sem kell átesni, a túlzott spórolás sem biztosíték a hosszú, boldog házasságra. Azok között volt ugyanis a legmagasabb a válás aránya, akik ötszáz dollárnál olcsóbb eljegyzési gyűrűvel próbálták kiszúrni a szerelmük szemét.

(A képen egyébként az amerikai valóságshow szereplőjének Kim Kardashiannak a 2 millió dollárt érő jegygyűrűje látható. Igazolva a kutatók eredményeit Kim azóta szakított akkori vőlegényével.)

(Cosmopolitan, kép: sheknows.com)