Jump to content

Új randi-alkalmazás borzolja a kedélyeket

2014. 10. 05. 20:16

Az új alkalmazás hasonlóan felszínes, mint a Tinder, és az internetes társkeresők többsége, de azzal veri ki igazán a biztosítékot, hogy csak a gazdagoknak szól.

Az új randi-alkalmazás hallatán sok amerikai felhasználó kiborult. Hogy miért? Az app neve Luxy, és a kiadott sajtóközlemény szerint úgy határozza meg magát, mint a „Tinder, csak szegények nélkül”. Néhány újságíró először azt hitte, csak viccről van szó, mert a sajtóközlemény zavarba ejtő állításokkal volt teletűzdelve:

„A gyors, közvetlen online társkeresés fellendülésével megszületett az igény arra, hogy kiszűrjék az alacsony jövedelmű embereket a környezetedből.” Vagy például: „A Tinder jó alkalmazás, de nagyon sok ott a csóró.”

Nem meglepő, ha azt hitték, hogy csak viccről van szó. Főleg egy olyan országban, ahol az egyenlőséget és mindennemű diszkrimináció nélkülözését hirdetik egyfolytában. A hitetlenkedések ellenére kiderült, hogy valódi alkalmazásról van szó. A CNN megszólaltatta a gyártó cég szóvivőjét, Darren Shustert, aki szerint bár még nincs beépítve az alkalmazásba fizetés-ellenőrző opció, vannak más önszabályozó lehetőségek.

- Ha egy 20 éves Bogárral fotózkodsz, és a közeli Mekiben kérsz randit valakitől, nem leszel sokáig a Luxy-n. Nézze, ezt az alkalmazást használó emberek sportkocsikkal járnak, a legdrágább hotelekben szállnak meg, és designer ruhákban járnak. Nem túl nehéz ráakadni azokra, akik kilógnak innen – nyilatkozta Shuster.

A szóvivő azt is elmondta, hogy az alkalmazást már 3000 ember használja, és a regisztrált férfiak átlagos évi jövedelme 200.000 dollár, vagyis kb. 50 millió forint. A nők jövedelme nem volt megadva. A felhasználók között állítólag ügyvezetők, vállalkozók, befektetők, milliomosok, szépségkirálynők, modellek, celebek, profi sportolók, orvosok, ügyvédek és nagyon sikeres emberek vannak.

 

www.huffingtonpost.com

(Fotó: www.thelifeofluxury.com)