Jump to content

Tíz pocsék nap évente

2014. 09. 26. 11:16

Ha a mai nap folyamán esetleg házsártosnak tűnt a felesége, akkor vigasztalja a gondolat, hogy jövő ilyenkorig az asszonynak már csak kilenc morgós napja van hátra –még ha időközben ez a kilenc nap sokkal többnek tűnik is...

Egy felmérés megállapította, hogy egy átlagos nőnek évente tíz napon keresztül van rossz hangulata. E kedélybetegségeknek számtalan oka lehet: a pocsék időjárás, az anyagi gondok, a temérdek elvégzendő dolog, hogy nem értékelik őt eléggé, a férfiak figyelmetlensége, vagy az, hogy kövérnek érzi magát, hogy csak a fő problémaokozókat említsük.

Az ezer nőt és ezer férfit kifaggató felmérés során a nők azt vallották magukról, hogy hetente öt órát töltenek zsörtölődéssel, és sokszor úgy érzik, többször morognak, mint ahányszor boldognak érzik magukat.

A megkérdezett hölgyeknek azonban volt annyi önkritikájuk, hogy bevallják, szerintük a gyöngébbik nemnek ingadozóbb a kedélyállapota.

A szakember szerint ennek a változékony hormonháztartás is állhat a hátterében, a klimax közeledtével pedig súlyosbodhat a hangulat rapszódikus hullámzása.

Ami azonban a helyzetet különösen érzékennyé teszi az az, hogyan a férfiak és a nők nagyon eltérően reagálnak ezekre a hangulatváltozásokra. A hölgyek rosszkedv esetén szeretnek elvonulni, magukban lenni, a férfiak azonban igénylik a feleségük társaságát, hogy az segítsen nekik kiszakadni a komorságból.

(Kép: people.com)