Jump to content

A szexuális zavarok 5 főbűnöse

2014. 09. 21. 11:23

Bár a téma érzékenysége miatt nehéz pontos adatokra szert tenni, a szakemberek azt állítják, a nők fele, a férfiaknak pedig 10%-a szenved szexuális problémáktól. Ezek a bajok azonban még a legboldogabb házasságot is könnyen kikezdhetik.

Sokszor a szexuális problémákra sokkal egyszerűbb a gyógyír, mint gondolnánk, főleg ha kinyomoztuk, mik is okozhatják azokat!

-Gyógyszerek:

A negyvenes éveikben járó férfiak 11%-a panaszkodik erekciós zavarokra, ez a szám pedig az idő elteltével egyre nő, a hetvenes férfiaknak már a fele ilyen jellegű panaszokról számol be. Éppen ezért érdemes figyelembe venni, hogy számtalan esetben az orovosok által egyéb bajokra felírt szerek lehetnek a ludasak a dologban. Ezért a gyógyszerek beszedése előtt mindenképpen konzultálni kell a mellékhatásokról a háziorvossal, vagy a gyógyszerésszel.

A szívproblémákra és magas vérnyomásra felírt bétablokkolók például az erekcióért felelős idegpályákra is negatív hatással vannak, az antidepresszánsok pedig a nemi vágyat csökkenhetik le mindkét nem esetében.

-Súlyfelesleg:

A túlsúly sem kedvez a libidónak, a plusz kilók a szakemberek szerint 30-90 %-kal is megnövelhetik a szexuális zavarok kialakulásának esélyét.

-Alkohol:

Sokan úgy vélik, az esti vacsora mellé elfogyasztott egy-két pohár bor inkább meghozza a kedvet a romantikához, azonban nem biztos, hogy a teljesítményt is fokozza az alkohol. A vér ugyanis ebben az esetben a gyomor felé áramlik, hogy segítsen megemészteni az elfogyasztott vacsorát és az italt. Ha viszont ennél is nagyobb mennyiségben iszunk alkoholt, az már az idegrendszerünkre is kihat, további problémákat és zavarokat okozva.

-Ülőmunka:

A rendszeresen mozgó férfiaknak 70%-kal ritkábban adódik szexuális problémája, állítják a kutatók. A sportolás nem csak az egészséges testsúly megőrzésében segít, de a tesztoszteronszintet is megdobja. Ezért ha ülőmunkát végez, akkor mindenképpen gondoskodjon a rendszeres napi testmozgásáról, sportról! Azonban túlzásba sem szabad esni, az extrém mennyiségben űzött sporttevékenységek szexuális szempontból akár visszafelé is elsülhetnek.

-Dohányzás:

Számtalan kutatás bizonyította, hogy a cigarettázók kétszer nagyobb eséllyel válnak idővel impotenssé, mint nemdohányzó társaik.

(Daily Mail, kép: news.softpedia.com)