Jump to content

Miért házasodnának a férfiak?

2014. 09. 13. 19:59

Mivel mindig csak azt halljuk, hogy a nők azok, akik kétségbeesetten szeretnének férjhez menni, ideje megnézni a másik oldalt is. Vagyis azt, hogy miért szeretnének házasodni a férfiak.

A legtöbb férfi persze szeret az örök agglegénység szeretetével dicsekedni, azonban – ezt jobb, ha tudjuk - ha valaki állandóan ezt hangoztatja, valójában nem is lenne ellenére az elköteleződés. A következőkben maguk vallanak az okokról - a házasság mellett.

"A házasság segít kimutatni a másik iránt érzett szerelmet úgy, mint semmi más"
A másik fél iránti szerelem és elköteleződés kimutatása. Az esküvő pedig nagyszerű alkalom arra, hogy a család és a barátok együtt ünnepeljék velünk kapcsolatunkat és közös életünk első napját.

"A házasság stabil hátteret biztosít a gyerekek számára"
Szeretnék gyerekeket. A házasság pedig nagyon stabil hátteret biztosít a gyermekek felneveléséhez.

"Mert a házasság által életem szerelme a családom része lehet"
Szeretem őt, szeretném, ha hivatalosan is a családom részévé válna, és szeretném, ha ez a törvény előtt is nyilvánvaló lenne.

"Pénzt lehet megtakarítani"
Mindig csak az előnyök. A házasság során rengeteg pénzt lehet megspórolni, hiszen ketten mindig könnyebb - és ezt sem árt észben tartani.

"Lehetővé teszi a teljes elköteleződést"
Elköteleződés. A házasság ígéret arra, hogy egész hátralévő életünket együtt fogjuk leélni. A legtöbb ismerősömmel csak felszínes a kapcsolat. Ha valami baj van, nincsenek ott nekem. A házasságban tesztek egy ígéretet, hogy akkor is ott lesztek egymásnak, ha rosszra fordulnak a dolgok. Ráadásul a családod előtt teszed ezt az ígéretet, szóval már csak ezért sem lehet félvállról venni.

"Az élet könnyebb, ha van valaki mellettünk"
A házasság nagyszerű. Most ünnepeljük az 5. házassági évfordulónkat, és máig úgy érzem, hogy ez volt életem legjobb döntése. Sokkal könnyebb emberileg is fejlődni, hiszen itt van valaki, aki mindig mellettem áll. A jó dolgok így még izgalmasabbak, a rosszak pedig kezelhetőbbek, ha nem egyedül kell megbirkózni velük.

"Boldoggá tesz a gondolat, hogy örökké szerethetek valakit"
Szeretném, ha lehetőségem lenne arra, ha olyan emberrel élhetném le életem hátralévő részét, akit szeretek, és aki viszontszeret. Nagyon boldoggá tesz, ha erre gondolok.

"Nem szeretném elveszíteni a legjobb dolgot, ami történt velem"
Azért házasodtam meg, mert őszintén úgy éreztem, hogy sosem találnék a felségemhez foghatót.

"Szerintem a hagyomány fontos"
A törvény által biztosított előnyök nagyon hangsúlyosak, ráadásul ott van az esküvő, ami mindig izgalmas és nagyszerű dolog, beleértve a hagyományok gyakorlását.

"Bármit megtennék a nőért, akit szeretek" 
Bármit megtennék érte, és ebbe a házasság is beletartozik. A feleségemet ez boldoggá tette, én pedig bármit megtennék azért, hogy boldog legyen.

 

www.huffingtonpost.com

(Fotó: listdose.com)