Jump to content

Alacsony férfiakból lesznek a jó férjek

2014. 09. 03. 15:18

Nem kell, hogy a mélyebb növésű urak a termetük miatt komplexusokkal küzdjenek a párkeresés során. Statisztikai adatok bizonyítják ugyanis, hogy ők a legtökéletesebb férj-alapanyagok!

Számos eset az példázza, hogy a nők a náluk magasabb férfiak társaságát keresik. Egy blogger például azt írja, hogy amikor feljavította az OKCupid társkereső oldalon a paramétereit egy daliásabb magasságra, a leveleire érkező válaszok aránya 16-ról 29%-ra ugrott, írja a New Republic.

Egy másik kísérletben két szociológus megállapította, hogy a nők fele kizárólag náluk magasabb férfiakat keresnek az online randik világában, míg az urak nem ilyen válogatósak, csupán 13,5%-uk válaszolta azt, hogy nem járna magánál nyurgább hölggyel. A megkérdezett 925 emberből csak három hagyta üresen az ideális partner magasságára vonatkozó rublikát. A nők harmada ráadásul úgy nyilatkozott, hogy nagyon „furcsának” és „bizarrnak” érezné, ha egy alacsonyabb pasival kellene randiznia.

Ilyen sok hűhó után bizonyára sokak számára meglepő annak a friss kutatásnak az eredménye, mely szerint az alacsonyabb férfiakból kitűnő házastárs válik.

A michigani egyetem kutatói 5000 család 50 évnyi adatait megvizsgálva ugyanis arra a megállapításra jutott többek között, hogy a mélynövésű férjek jobban kiveszik a részüket a háztartásból, nagyobb arányban hozzájárulnak a közös költségekhez és kisebb eséllyel válnak el égimeszelő asszonyaiktól.

A kutatásban az alacsony kategória 169 cm-nél tetőzött.

Az adatok vizsgálatából az is kiderült, hogy a pöttömebb urak ritkábban házasodnak, mint langalétább társaik.

-Az alacsony férfiaknak több nehézséggel kell szembenézniük, ha komoly kapcsolatot akarnak kezdeményezni, mivel a magasságuk miatt kevésbé tartják őket férfiasnak. –állítja az egyik kutató, Weitzman. –A hagyományosabb nemi sztereotípiákban gondolkodó nők ezért nem tartják őket partnerként olyan vonzónak. Ha azonban sikerül szerető párra találniuk, sokkal kevésbé valószínű, hogy elválnak.

A további adatokból az is kiderül, mi állhat ennek a hátterében. Hiszen melyik nő akarna a karmai közül kiengedni egy olyan férfit, aki –statisztikai adatokkal igazolhatóan- átlagosan nyolc és fél óra házimunkát végez hetente (egy órával többet, mint egy daliás férfi), és messze jobban keres asszonyánál?

Az alacsony férfiak ráadásul, talán a nehezített pályán való játszás miatt, kevésbé válogatósak a partnereiket illetően. Nem bánják például, ha a párjuk idősebb, vagy náluk kevésbé iskolázott.

(Kép: 360nobs.com)