Jump to content

Negyven év után bukott le férje meggyilkolásáért

2014. 09. 01. 11:17

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a 75 éves amerikai nőt, aki még az 1970-es években ölte meg a férjét, majd a holttestet egy elhagyatott aranybányába rejtette. Nem is találták meg közel negyven éven keresztül.

Alice Urden kerekesszékben ülve, szemüvegben és hallókészülék segítségével hallgatta végig a bíró ítéletét.

-Próbáltam megbűnhődni a tettemért. Bár sohasem találkoztam volna vele, akkor mindez nem történt volna meg! Rettentő félelmetes ember volt. –mesélt az idős asszony volt férjéről, miközben halkan sírdogált.

Az akkor 25 éves Ronald Holtz az asszony harmadik férje volt. Uden azt állította, hogy azért lőtte fejbe a férfit, hogy megvédje két éves kislányát agresszív apjától, az ugyanis miliméterekre volt attól, hogy megüsse az ágyában hangosan zokogó gyereket. A bíró azonban nem hitt az önvédelemről szóló történetnek, és gyilkosságért ítélte el.

-Ez egy hideg fejjel, előre kiszámított és eltervezett gyilkosság volt. –nyilatkozta Sharpe bíró. –Meghallgattunk minden bizonyítékot és ezek alapján kizártuk az önvédelem lehetőségét.

Az ügyész szerint a férfit minden bizonnyal álmában ölte meg a felesége, majd elrejtette a holtestét, amire 39 és fél évig nem is találtak rá, hiába keresték.

A rendőrség tavaly ősszel vette őrizetbe Alice Udent, és negyedik férjét, a 72 éves Gerald Udent, akivel azóta is együtt él. Az esetet különösen bizarrá teszi a tény, hogy mindkettejüket azzal vádolják, meggyilkolták korábbi házastársukat.

Gerald később bűnösnek vallotta magát volt felesége és annak két fia meggyilkolásában. A két eset között nem találtak érdemi összefüggést, habár a férfi szintén egy elhagyatott bányában szabadult meg a holttestektől.

A tárgyaláson Alice elmondta, hogyan hajtotta végre szörnyűséges tettét. Miután fejbelőtte férjét, egy hatalmas dobozból kipakolta a karácsonyi díszeket, majd abba rejtette el a holttestet. A dobozt a kocsija csomagtartójába vonszolta, majd az elhagyatott aranybányánál megszabadult tőle, azt remélve, örökre.

Udon egyik fia is a nő ellen vallott, elmondta, hogy édesanyja évekkel ezelőtt elárulta neki, hogyan lőtte le annak idején Holtzot álmában.

Az asszony ügyvédje enyhítésért fellebbezik azzal érvelve, hogy a meggyilkolt férj teljesen kiszámíthatatlan volt.

Holtz egy veterán katonák számára létrehozott pszichiátriai klinikán ismerte meg Alice Udent, aki ez idő tájt nővérként dolgozott az intézményben.

-A férfi beszámíthatatlan volt. Sokszor előfordult, hogy ellenségesen, ingerlékenyen viselkedett. Nem volt rá remény, hogy valaha meg fog változni. –állítja az ügyvéd.

(People, kép:au.news.yahoo.com)