Jump to content

Futó kapcsolat lesz vagy férj? Ez a különbség!

2014. 08. 02. 18:53

Ha csupán néhány napja randizunk valakivel, vagy évek óta tartó kapcsolatban élünk, biztosan gondolunk arra, hogy az tényleg hosszú életű lesz-e. És ami csak később jut eszünkbe: vajon ő lesz a férjünk?

Most összeszedtük azokat a különbségeket, amelyek segítségével eldönthetjük, hogy aktuális párunk csak átmeneti vagy esély van arra, hogy valóban fontos szerepet töltsön be életünkben. Ki az, akivel csak randizgatunk, és kihez mennénk hozzá? Íme, a fő különbségek!

1. Ki mit kínál
Akivel randizol: elsősorban azt tartja szem előtt, mit tudsz nyújtani neki. Azért szeret, mert feltétel nélküli figyelmet és rengeteg időt kap tőled, és vannak közös hobbijaitok. Reméli, hogy illeni fogsz hozzá.

Akihez hozzámész: elsősorban arra gondol, ő mit adhat neked. Azért szeret, amilyen vagy – szereti a gyengeségeidet és a néha elég furcsa humorodat. Reméli, hogy jó férjed lesz.

2. Féltékenység
Akivel randizol: könnyen féltékeny lesz, ha más pasik vannak körülötted. Szintén könnyen mérges lesz, ami gyakran hosszú veszekedésekbe torkollik. Azt szeretné, hogy minden idődet neki szenteld, ami cuki is lehet, de leggyakrabban inkább csak idegesítő.

Akihez hozzámész: megbízik benned, és megérti (ugyanakkor képes is), ha egy kis térre van szükséged. Mindig nyitott arra, hogy megbeszéljétek a dolgokat, és még akkor is türelmes, ha nem mindig érdemled meg.

3. A szépség
Akivel randizol: mindig teljes sminkben kell lenned előtte. Órákat töltesz a tükör előtt egy-egy randira készülődve, hogy lenyűgözd őt. Az takarod, hogy csinosnak tartson, mert szeretnél vele egy súlycsoportba kerülni.

Akihez hozzámész: előtte nem kell állandóan tip-topnak lenned. Ismeri a rossz napjaidat, és milyen, amikor nem frissen mosott a hajad. Sminkkel vagy smink nélkül is szépnek tart, és ezt nem fél elmondani neked.

4. Titokzatosság
Akivel randizol: ő egy rejtély. Szereted, hogy olyan titokzatos, egy igazi rejtvény, amit meg kell oldani (amíg rá nem jössz, hogy nem hiába titkolja, milyen is valójában). Cserébe te is titokzatosan viselkedsz, hogy fenntartsd az érdeklődését. Igazából kicsit félsz attól, hogy unatkozni fogtok egymás mellett.

Akihez hozzámész: úgy ismered, mint a tenyeredet (legalábbis igazán hiszel ebben). Minden titkodat elmondhatod neki, mert biztonságban érzed magad mellette. Bár néha az is előfordul, hogy unatkoztok, de nem érzitek problémának, mert örültök az együtt töltött perceknek.

5. Az érzelem
Akivel randizol: jól érzitek magatokat együtt, mert érzel valamit iránta.

Akihez hozzámész: ő az, akivel jól érzed magad, akivel együtt nevettek, sírtok, veszekedtek és szerelmeskedtek. Őt akkor is szereted, ha éppen fáradt, dühös vagy éppen szomorú vagy. Megérti, hogy időt és energiát kell áldoznia számodra, és nem féltékeny, önző szerelemmel szeret, hanem türelmes, gyengéd és hűséges szeretettel.

 

Forrás, fotó: thoughtcatalog.com