Jump to content

A negyvenes férfiak már láthatatlanok?

2014. 08. 01. 11:17

Mindezidáig úgy tűnt, a negyvenedik év csupán a nők számára jelent keserű fordulópontot, hiszen sokan érzik ilyenkor úgy, hogy végleg búcsút inthetnek fiatalságukkal együtt a férfiak aktív érdeklődésének is. Egy felmérésből azonban kiderül, az erősebbik nemet is hasonló gondolatok nyomasztják.

A manchesteri Crown klinika felmérése szerint a férfiak úgy érzik, szexuálisan „láthatatlanná válnak” a fiatalabb nők számára azután, hogy betöltötték a 39. életévüket. Eszerint szegény David Beckham, Russal Brand vagy Leonardo di Caprio már nem igazán tud labdába rúgni, a világ fiatal női számára férfiként ők már nem is léteznek.

A felmérés alapján a klinika azt állítja, hogy a férfiak 52% úgy hiszi, elvesztik a vonzerejüket a negyvenes mérföldő felé közeledve, és inkább apafiguraként tekintenek rájuk a hölgyek, semmint szex szimbólumként. Ennek az egyik legnyilvánvalóbb jele számukra, hogy a nők már nem flörtölnek velük az utcán, vagy a bárokban. 54%-uk legalábbis úgy nyilatkozott, hogy a nők már nem akarják őket felszedni és ez a megingathatatlan jele annak, hogy szexuális szempontból ők már nem léteznek a szemükben.

A többi jel között felsorolták még a kopaszodó, őszülő hajat, toka kialakulását és rossz szájszagot.

Nem biztos azonban, hogy a klinika felmérését készpénznek kell venni, és ezzel a közeljövőben házasulandó, deresedő hajú George Clooney is egészen biztos egyetért, akárcsak az őérte rajongó milliónyi nő világszerte...

(Telegraph, kép: People)