Jump to content

A jóga megmentheti a házasságát is!

2014. 07. 13. 18:42

Egyesek szerint a jó szex hozzáláncol párunkhoz, és örök kapocsként működik a két fél között. Mások szerint éppen ezért a jóga – amelyet ha párunkkal együtt gyakorolunk – a legmeghittebb lelki szerelmeskedés egyik eszköze lehet.

Bár a jógát sokan magányos, egyedüllétet követelő edzési vagy meditációs – mikor melyikhez van kedvünk – formának tartják, párban is nagyon hatékonyan lehet végezni. A Huffington Postnak nyilatkozó hölgy, Yulady Saluti szerint a jóga nem csak belső egyensúlyán, hanem a házasságán is segített.

- Emlékszem, hogy amikor az első jógaórámra indultam, a férjem nem akart velem jönni, mert éppen dolga akadt – meséli Saluti. – Nem igazán érdekelte. Aztán amikor egyszer nem volt menekülés és magammal vittem, egyszerűen beleszeretett.

Saluti szerint az éberség gyakorlása tanította meg mindkettőjüket arra, hogyan éljenek a jelenben, és ez az oka annak, hogy még mindig boldog házasságban élnek, annyi év után. -

Ha úgy nézzük, tényleg a jóga mentette meg a házasságomat – vallja Saluti. – Ez alatt a 12 év alatt sok mindenen keresztülmentünk, jött a rák, ami miatt 18 többé-kevésbé sikeres műtéten kellett átesnem. Hat gyerekünk van, szóval tényleg nehéz volt kezelni a helyzetet, teljesen padlót fogtunk. Ugyanakkor jobb szülőkké váltunk. Segített a jelenben maradni, és megtanított kezelni a nehézségeket.

Tény, hogy a pároknak, különösen, ha ennyi gyerek van, szükségük van kettesben töltött időre. Időt kell hagyni, hogy újra megismerjék egymást, és izgalommal várják a randevút.

- A randevúink abból álltak, hogy bébiszittert hívtunk, bementünk a városba, és részt vettünk a jól megérdemelt jógaórán. Ez hozott minket újra össze.

 

Fotó: wonderwoman.intoday.in