Jump to content

„A nők nem olyan felszínesek”

2014. 07. 09. 15:16

Ausztrál kutatók megállapították, hogy a nők jobban kedvelik a ’tapasztaltabb’ szeretőket, azaz magasabbra értékelik azokat a férfiakat, akiknek már volt korábban egy-két kapcsolata, mint azokat, akiknek még nem.

-A kutatásaink eredményéből arra következtethetünk, hogy a nők szívesebben választanak olyan partnert maguknak, akinek volt már része korábban romantikus kapcsolatban. –nyiltakozta az egyik szerző.

Ám úgy tűnik, jóból is megárt a sok, azok a férfiak ugyanis kevésbé tűntek vonzónak az ellenkező nem szemében, akiknek öt, vagy annál több párkapcsolata volt az elmúlt négy évben.

A kutatás vezetője, Ryan Anderson a James Cook egyetemtől arra hívja fel a figyelmet, hogy míg a férfiak olyan egyértelmű, külső jegyek alapján választanak maguknak többnyire partnert, mint például a szimetrikus arc, a szépség, vagy a széles csípő, a nőknél ezek a befolyásoló tényezők sokkal komplexebbek és kevésbé nyilvánvalóak.

-A nők sokkal kevésbé befolyásolhatók vizuálisan. –állítja Anderson. – Nem olyan felszínesek, mint a férfiak. Ők figyelembe vesznek olyan tényezőket is, mint a másik lehetséges szülői kvalitásai, vagy hogy mennyire lesz vajon szerető társuk az illető. Ebben a döntésükben pedig nagyban befolyásolja őket, hogy milyen korábbi viszonyai voltak a férfinak.

Az elmélet bizonyításához felkértek 123 egyetemistát, hogy értékeljenek férfiakat a képeik alapján. A fotók mellett fel volt tüntetve, hogy hány kapcsolata volt az illetőknek az elmúlt négy év során. Ebből az derült ki, hogy azok a férfiak voltak a legvonzóbbak, akiknek 1-2 komoly kapcsolata volt korábban, öt exbarátnő után viszont már mélyrepülésbe kezdett a szimpátia.

-Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy a csapongó férfiakról azt gondolták, képtelenek elköteleződni egy valaki mellett, vagy pedig van valami rejtett tulajdonságuk, ami miatt nem tudnak egy kapcsolatot sem hosszú távon megtartani. Mindkét eset kiábrándítóan hatott.

(abc.net, kép: splatter.com)