Jump to content

Szerelmes úticélok

2014. 07. 02. 15:41

Ha szerelmünkkel tervezünk közös utazást, akkor legtöbbünknek elsőre Párizs szokott beugrani, hiszen a francia főváros a legkézenfekvőbb romantikus úticél. Kár lenne azonban figyelmen kívül hagynunk a többi pompás várost, amik legalább ennyire megfelelőek egy kis enyelgő andalgásra, kéz a kézben párunkkal.

A BBC magazin összegyűjtötte a Travel Cannek, a Travel and Leisure és a Conde Nast Traveler segítségével azokat a helyeket, ahol feltehetőleg a legkellemesebb időt tölthetjük el szerelmünkkel. Lássuk hát e teljes listát, és az okokat, amiért ide utazzunk!

-Buenos Aires, Argentína:

Kevés romantikusabb helyet találhatunk a világon, mint a tangó szülőhazáját. Buenos Aires éjszakai élete szokatlanul pezsgő és vidám, nem ritka, hogy reggel nyolcig-tízig ropják a szórakozóhelyek vendégei a vérpezsdítő tangót. A közösségi parkok padjain is tinédzserektől idősebbekig egyaránt mindenki megtalálható, a párok elmerülnek egymás szemében, sugdolóznak, csókolóznak. A városban számtalan romantikus bár is található, ahol szerelmünkkel kortyolgathatjuk a pompás helyi vörösborokat, ha pedig megéheztünk, ennél jobb helyet nem találhatunk egy vastag szelet friss, argentín steakhez.

-Austin, Egyesült Államok:

Texas fővárosának éjszakájában mindenki könnyen megtalálhatja a számítását. Ahogy a helyi mondás is tartja, ha nem érzed itt jól magad, csak menj át a szomszéd bárba. Számtalan étterem és szórakozóhely kiülős részleggel is rendelkezik, ahol a hosszú, közös asztalok mentén könnyen ismerkedhetünk másokkal. Ha pedig kalandra szomjazunk, látogassunk el a szívmelengető nevű Lady Bird tóhoz, ahol párunkkal közösen csónakázhatunk a belváros szívében, vagy nézzük meg a naplementét a Congress Avenue hídjánál, ahol az esti órákban egyszerre indul vadászni milliónyi denevér.

-Koppenhága, Dánia:

Nyáron akár 17 órán keresztül is világos van, így temérdek időnk van szerelmünkkel végigandalogni a macskaköves utcákon, strandokon, vagy elüldögélni a számtalan park, vagy tér egyik padján. A helyiekről pedig azt rebesgetik, hogy ők „Skandinávia latinói”, mivel vidámak, lazák, szórakoztatóak, harsányak és imádnak bulizni.

-Montreal, Kanada:

A bűbájos környezet, a nyugodt légkör és a város meghitt bisztrói teszik igazán ideális úticéllá a szerelmesek számára. Mivel minden kerület más és más jellegű, mindenki könnyen megtalálhatja a számítását, akár művészeti, pihenős, vagy bulizós irányba mozdulna el szívesen romantikus nyaralása során.

-Fokváros, Dél-Afrika:

Szőlővel borított lankák, homokkő hegyoldalak és számtalan strand várja a kalandvágyó turistákat. A helyiek rendkívül vendégszeretők, melegszívűek és lazák, akik maguk sem vetik meg a szórakozást. Naplementekor látogassunk el a pezsgő tengerparti városrészbe, a Camps Bay-be. 

(BBC, kép: lonelyplanet.com)