Jump to content

7 tévhit a szexről

2014. 06. 30. 11:22

Számos legenda kering a nagylábú, hosszú ujjú férfiakról, afrodiziákumokról, vagy a szex testformáló hatásairól. Mi azonban utánajártunk, mi is igaz ezekből!

-Nagy lábon élő férfiak

Sokan gondolják, hogy a férfiak keze, lábfeje, vagy orrmérete egyenes arányban áll a pénisz méretével, és talán nem is tévednek olyan nagyot! Tudományos kutatások megállapították ugyanis, hogy az a gén, ami a kéz-, és lábujjak hosszúságáért felelős, a pénisz és klitorisz nagyságát is befolyásolja. Ennek ellenére nincsen semmi bizonyíték arra, hogy a hatalmas dorkókat viselő férfiak nadrágtájon is hasonló méretekkel rendelkeznének.

-A férfiak csúcspontja 18 év, a nőké 28

Való igaz, hogy a férfiak tesztoszteron-szintje 18 éves korukban ér tetőfokára, a nők ösztrogén-szinje pedig a húszas éveik közepére. Ám ez önmagában még semmit sem jelent. Ha a szexuális élet gyakoriságából indulunk ki, akkor azt láthatjuk, hogy az egyedül álló férfiak a harmincas éveikben élnek legsűrűbben nemi életet, a házasok pedig negyvenesen. Ami a nőket illeti, ők családi állapottól függetlenül a húszas éveik végén pörögnek az ágyban a legtöbbet.

-A szex segít lefogyni

De csak ha nagyon sokáig, és különféle akrobatamozdulatokat bevetve űzzük. Ha azonban a nagy átlaghoz képest mi is lezavarjuk az egész tornamutatványt öt perc alatt, 25-50 kalóriánál sajnos nem fogunk többet elégetni...

-Az osztriga növeli a libidót

Bizony, már az ókori görögök is hittek az osztriga afrodiziákum hatásában, sőt, Casanováról azt rebesgettég, reggelente ötven osztrigával indította kalandokkal telezsúfolt napját. A legfrissebb kutatások azonban semmi olyan alkotórészt nem találtak az osztrigában, ami ezt a feltételezést igazolná.

-A szívbajosoknak a szex akár halálos kimenetelű is lehet

A sok izgalmas filmes fordulat ellenére, ahol a főhőst ágyban, párnák között, de egy dögös macával éri a halál, a szex közben elszenvedett tragikus kimenetelű szívroham bizony igen ritka. A szex amúgy is túl van értékelve, mint testmozgás, az emberek rendszerint nem fejtenek ki nagyobb erőt a lepedőakrobatikához, mint amikor két emeletet felgyalogolnak a lépcsőházban. Bár kétség nem fér hozzá, ez utóbbi művelet sokkal kevésbé szórakoztató...

-A fogamzásgátló tabletta hízlal

Bár mint minden gyógyszernek, a tablettának is lehetnek mellékhatásai, a mai modern fogamzásgátló tabletták már messze nem tartalmaznak annyi hormont, mint annak idején, így cseppet sem kell attól félnünk, hogy a szedése miatt csak úgy ugranak majd ránk a kilók.

-Nem szabad sportolás előtt szexelni

A világbajnokság számos focistáját tiltották el edzőik a barátnőjük gyengédségétől a fontos meccsek előtti éjszakára. Talán felkavaró hír lehet számukra, hogy erre valójában semmi tudományos alap és szükség nincs, sőt. Egy kutatás szerint azok az atléták, akik a verseny előtt együtt hálhattak a barátnőjükkel, sokkal jobban teljesítettek, magasabb volt a tesztoszteron-szintjük, de még az izmaik ereje is megnövekedett.

(Daily Mail, kép: ivillage.com )