Jump to content

Lerántjuk a leplet a női Casanovákról

2014. 05. 31. 12:30

Napjainkban élnek mítoszok a nőkről, akik szeretik a szexet. A sok szexet. Ezek általában olyan tévhitek – sztereotípiák – amelyek bizonyos okokból elterjedtek róluk, és nagyon gyakran negatív értelmezést kapnak.

Tévhit: Aki sokat szexel, az könnyen kapható
Az alkalmi szexpartnert kereső hölgyeknek általában nagyobb elvárásaik vannak az „egyéjszakás kalandokat” megtestesítő férfiak felé, mint komoly kapcsolat esetén. És ez a fő különbség, mert a férfiaknál ez éppen fordítva van. A férfiak megalkuvóbbak egy alkalmi partner tulajdonságait illetően, míg a nők helyesebb, izmosabb, sikeresebb férfiakat keresnek e célra. Szóval az állandóan az Xboxot és számítógépet nyomogató, chipsen élő férfiak számára rossz hírünk van. Milyen ironikus, éppen ekkor jönnek a „könnyű nőcske” és persze durvább minősítések a részükről. Uraim, csak azért, mert nem önöket választotta a hölgy, nem kell megsértődni.

Tévhit: A sok szexpartnerrel rendelkező hölgyek alacsony önbecsüléssel rendelkeznek
Bár számos felmérés bizonyítja, hogy a sok egyéjszakás kalandot átélő nők és férfiak érzelmi problémákkal küszködnek, a több szexpartner a „mellékhatás”, nem pedig a kiváltó ok. Azok a nők, akik az egészséges szexuális étvágy és élet megélése céljából keresik az alkalmi szexpartnereket, általában egészségesebb ön- és testképpel, nagyobb önbizalommal rendelkeznek. Mindkét nem esetében találhatunk sérült lelkeket, de azt feltételezni, hogy egy nő „sérült”, csak azért, ahogyan megéli szexualitását, általában többet árul el rólunk, mint a „megbélyegzett” hölgyről.

Tévhit: A sokat szexelő nőknek problémáik vannak az elköteleződéssel
Kutatások bizonyítják, hogy mindkét nem ugyanannyira keresi és epekedve várja az elköteleződést jelentő partner megtalálását. További tanulmányok viszont rámutatnak arra, hogy amikor a nemek aránya felborul (több a házasulandó korú férfi, mint nő), csökken a hűtlenség az elkötelezett párkapcsolatokban. Ez azért van, mert egyszerűen – ez a közgazdászoknak tetszeni fog – nagyobb a kereslet a hölgyek iránt, és különben is, ők azok, akik egy párkapcsolatban leggyakrabban felállítják a szabályokat. Amikor ez az arány megfordul, és a házasulandó korú hölgyek vannak többségben egy társadalomban, a hűtlenség megnő, mert a férfiakból mutatkozik „hiány”, így ők azok, akik jobban válogathatnak.

Ha mindezek felől még kétségeink vannak, gondoljunk csak arra, hogy miért lépnek félre a nők. Az orgazmus mértékének vizsgálatakor az derült ki, hogy a nők elégedettségére a tartós párkapcsolat megléte is befolyással van. A kutatások szerint az elkötelezett párkapcsolatban élők nem akarják megcsalni párjukat, csak akkor vetemednek ilyesmire, ha a kapcsolat már érzelmileg kiüresedett.

 

Forrás: www.huffingtonpost.com

(Fotó: lipmag.com)