Jump to content

Lányok, akik kicsit fiúk (egy férfi szemével)

2014. 05. 15. 15:42

Nagyon érdekes fiúként látni, megtapasztalni, hogy vannak - sok esetben akár igen csinos - lányok, akiket azonnal barátként fogadunk be, és nem igen dominál az, hogy ők tulajdonképpen Nők. A társaság középpontjai, „jófejek”, mindenki szereti őket, de mégis magányosak. Miért nem látjuk bennük a NŐT?

Az igazán korrekt válasz az lenne, hogy: nem tudom. Valójában így is van, de a rengeteg férfiemberrel történő beszélgetéseim során lassan kialakul valamilyen kép ezekről a lányokról. Munkahelyeken, baráti társaságokban, mindig akad egy-kettő, akivel mindenki nagyon jóban van, de alapvetően, mint egy vágyott személyre, a szerelem és szex tárgyára, nem tekint rájuk senki.

Az okok természetesen személyenként különbözőek és az általánosítás vagy kategorizálás nagyon veszélyes terep, mégis megteszem. Mert hasonló jellemvonások, viselkedési jellemzők azért mégis megfigyelhetőek.

Először is, ezek a lányok rettenetesen nyitottak a fiú problémái iránt, és azonnal rákérdeznek (és érdeklődve hallgatják) a párkapcsolati gondokra. Így elérik azt, hogy Ők lesznek azok, akikkel végre, mint nővel kibeszélhetjük azt a gondot, érzelem tömeget, amivel kapcsolatban nyomasztódunk a saját párunk oldalán.

És már el is gurult a pöttyös, hiszen órákig lelkizni egy nőről egy másik nőnek, általában éket ver a bimbódzó új kapcsolatba és baráti szinten stabilizálja azokat. Ők lesznek a lelki szemetesládáink, imádjuk őket, de fel sem merül bennünk, hogy az ember a cimborájával lefeküdjön.

Tehát az első tanács, hogy ebbe az utcába csak akkor menjenek bele, ha hisznek a feltétlen és mély férfi-női barátságban és eszük ágában sincs többre gondolni. Klasszikus iskolához tartozom, én nem hiszek, hiszen az egyik fél előbb-utóbb többet akar, ha egészséges libidóval van megáldva.

A következő hiba, amikor egy lányos baráti társaságban van egy jó fej, de objektíven a legkevésbé dekoratív hölgy, és évek óta elszenvedi-megszokja-támogatja a többiek pasizós sikereit. Nagyon kényes téma, de hölgyeim, ha társra vágynak, tessék valahogy ne a „bombázók” árnyékában élni, hanem önállóan megjelenni és kikerülni a napfényre. Ha nem, akkor garantált a másodhegedűs vagy magányos szerep, aki szép lassan elfogadja, hogy vele „dumálnak”, majd randira a bombázót hívják.

Vegyék észre az energiavámpír, lúzer pasikat. Ne legyenek illúziókba szerelmesek. Ha egy úriember hatodszor megy önökkel fröccsözni és hetedszerre is ezt tervezi két hónap elteltével, akkor a barát pikszisbe kerültek menthetetlenül. Kicsit kacérabban, rátartibban. Ha az Ön autójával járnak, mindenki a magáét fizeti az étteremben és hónapok után sem sikerül (sokat dolgozom indokkal) egy hétvégét összehozni…de naponta hallgatja egy órát a telefonban a sirámokat.. Na akkor megint a barát pikszisben van.

Imádjuk, ha laza egy lány. Ökörködjön, legyen poénos, beszéljen csúnyán és üvegből igya a pálinkát. Ez szuper. Ha minden ami nőies, ott van a másik oldalon és ugyanilyen erővel mutatkozik meg a kacérság, a báj, az érzelem, a törékenység, és marad benne egy kis titok. A szépség a harmóniában van ez esetben is.

Van persze olyan, aki tudja, hogy Ő egy haver típus. De nem is szenved tőle. Igazából fiúkkal érzi jól magát, a szexről le tud mondani, talán kicsit mindkét pályán játszik, így pontosan az, ami. De hangsúlyozom, Őket ha akarnánk sem kaphatnánk meg, mert neki is csak arra kell egy férfi, amire Ő is adja magát. Egy jó havernak.

Kérem, ha ki akarnak törni ebből a "mindenki szeret dumálni velem, de senki nem hoz rózsát és epekedik értem" státuszból, akkor:

• Nőként viselkedjenek, ne akarjanak fiúsan jó arcok lenni
• Ne bombázókkal járjanak csapatostul, egyénileg legyenek kint a placcon
• Ne meneküljenek barátságokba, szerelemnek tekintve azt, vegyék észre ha lúzert fogtak és barátot keresnek Önökben, nem a nőt
• Ha fiúsan viselkednek, azt kompenzálják időben, klasszikus nőies cselekedetekkel. Ne legyenek fiúbbak a fiúknál…
• Ne fogadják el, hogy csak barátnak valók, bizonyos témákat zárjanak, ne beszélgessenek mélyen párkapcsolati kérdésekről
• Döntsék el, hogy hisznek-e a mély férfi/nő igaz barátságban (én nem) és ennek alapján irányítsanak egy kapcsolatot
• Az illúziókat engedjék el, amikor nyilvánvaló, hogy elvárásaik nem fognak teljesülni.

Jók legyenek,

Dr. Csé

 

(Fotó: thefilmstage.com)