Jump to content

Mennyi szex a pont jó?

2014. 05. 02. 15:23

Az emberek gyakran aggodalmaskodnak azon, hogy vajon eleget, többet, kevesebbet szexelnek-e párjuukkal, főleg másokhoz képest. De hogy mások mennyit csinálják, és mi lehet átlagos együttléteik száma, azt mindezidáig homály fedte. Most azonban lerántjuk a leplet!

Egy neves szexuálterapeuta doktor állítása szerint egy átlagos pár hetente két-három alkalommal bújuk össze. Azonban számos férfi nem tud olyan hosszú időn keresztül produkálni, hogy az kielégítő legyen partnernője számára, ami problémákat okozhat, állítja Dr Harry Fisch. A szakember szerint a férfiak 45 %-a két percen belül elélvez, ami nem idő egy átlagos nő kielégítése céljából. A nőknek, állítja Fisch, ehelyett legalább öt-hét percre lenne szüksége a boldogsághoz.

Az orvos mindehhez azt is hozzátette, hogy egy férfinak naponta 11-szer van erekciója, és számos fiatalember tartja teljesen normálisnak és elfogadhatónak, hogy napjában többször is szeretkezni akar, bár a tapasztalatok szerint ez azért a gyakorlatban nem igen elterjedt.

A legtöbb pár a kapcsolat elején még napi rendszerességgel szexel, de később ez a mennyiség lecsökken heti két-három alkalomra, hogy mire az ötvenes éveikbe kerüljenek a házaspárok, már csak hetente egyszer bújjanak össze egymással. Az viszont, hogy ezzel a rendszerességgel ki mennyire elégedett, az egyénenként eltérő.

-Nem az a fontos, mennyit szerelmeskedünk, hanem az, hogy ezzel a mennyiséggel elégedettek vagyunk-e mi személy szerint, vagy sem. –foglalja össze a lényeget Dr Fisch. –A minőség pedig minden esetben fontosabb a mennyiségnél.

(Kép: kenlauher.com)